Ramazan Bayramı’nda başta Ayvalık merkez, Cunda olarak da bilinen Alibey Adası, Sarımsaklı olmak üzere Akçay, Altınoluk, Ören gibi Kuzey Ege’nin turistik beldeleri tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor.
Hükümetin Ramazan Bayramında 9 günlük tatil olarak ilan etmesini fırsat bilen İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerde yaşayan vatandaşlar Ramazan Bayramında adeta Kuzeye Ege’ye akın etti.
Bayramda bu akından en fazla nasibini alan turizm merkezlerinden Ayvalık’ta otel ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde 100’ü buldu.
Kuzey Ege’nin incisi Ayvalık’ta; Ramazan Bayramında başta Ayvalık merkez, Cunda olarak da bilinen Alibey adası ve Sarımsaklı tarihinin en kalabalık günlerini yaşadı. Ayvalık Merkez’de pansiyon ve otellerin tamamında boş yer bulunamazken, büyük kentlerden ilçeye akın eden insan seli ve yoğun araç trafiği nedeniyle şehir merkezindeki trafik felç oldu.
Cunda Adası’nda sahil bandındaki restoranlarda gün boyu masaların boş kalmadığı ve bu restoranlarda tonlarca deniz ürününün tatilciler tarafından tüketildiği belirtildi.
Bayramda, ilçe genelindeki turizm pastasından en büyük payı alan bölgelerden biri olan Sarımsaklı’da, otellerin, pansiyonların ve günlük kiralanan evlerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı belirtilirken, belde de birçok ailenin oturdukları evleri günlük 250 ile 400 lira arasında tatilcilere kiraladıkları öğrenildi.
Kış mevsiminde 65 bin civarında olan Ayvalık’ın nüfusunun Ramazan Bayramı ile birlikte yaklaşık 10 kat artarak 600-650 bine ulaştığı tahmin ediliyor.
İstatistiki bilgilerin önümüzdeki hafta içinde açıklanması beklenilen Ayvalık’ta ki bayram bilançosunun ilçe tarihinin en yoğun kalabalıklarından birine daha sahne olduğu belirtildi.
İlçe merkezi ve beldelerde konaklayacak otel, pansiyon bulamayan bir çok tatilcinin çareyi bayram tatillerini Ege’nin başka turizm merkezlerine gitmekte bulduğu gözlendi.
Ayvalık’taki esnafın bayram nedeniyle hasılat rekoru kırdıkları belirtilirken, bayram sonrasında ise yoğunluğun yerini turizm sezonuna bırakacağı ve yoğunluğun bayrama kıyasla biraz azalma ivmesi gösterebileceği belirten Ayvalık Otel ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga, bu yoğunluğun da Kasım -Aralık aylarına kadar sürebileceğini kaydetti.