Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de vatandaşlar polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Bank Asya şubesine akın etti.

Bandırmalılar ellerindeki “Bank Asya halkındır” “Bank Asya'nın her zaman yanındayız” ”çekmeye değil yatırmaya geldik” “çalanlar değiliz” dövizleriyle erken saatlerden itibaren hukuksuz olarak yapılan yönetim değişikliğine tepki göstermek için bankaya para yatırdı.

Hiç bir cemaatle ilişkisinin olmadığını dile getiren MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, yönetime TSMF'nin el koymasıyla bankanın devlet eliyle batırılmak istendiğini öne sürdü. Bulut, "Bunun gerçek sebebi hükümetin 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını unutturmaktır. Operasyonlar sonrasında hükümet paralel yapı olarak adlandırdığı bir hayali düşman üretmiş ve buna destek verdiğini düşündüğü kurumlara yönelikte yargısız infaz yapmaktadır. Vatandaşlarımız 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde bunun hesabını sandıkta soracaktır”ifadelerini kullandı. Bulut, "Dünyanın hiç bir ülkesi kendisine ait bir bankayı devlet eliyle batırmak istemez. Banka ortakları konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıması halinde devletimiz ciddi cezalar ödemek zorunda kalacaktır." dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’da açıklamasında, AK Parti iktidarının bu girişimle banka müşterilerini tedirgin edip paniğe paniğe sevk etmeyi ve paralarını çekmek için bankaya hücum etmelerinin sağlamayı sonrada bankayı tamamıyla TSMF devretmeyi planlandığını söyledi. Bank Asya'nın yüzde 18 ile en yüksek sermaye yeterlilik oranına sahip olduğunun altını çizen Havutça, "İktidar muhalif gördüğü her kişi ve kurumu batıracak gücün kendisinde olduğunu bu operasyonla ortaya koymuştur. Bu operasyonla muhalif iş adamlarına gözdağı verilmiştir. Bu devlet eliyle banka bitirme girişimidir. Bunun altına imzası bulunanlar bir gün hesap verme zorunda kalacaklardır." şeklinde konuştu.