Bartın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Bartın Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı danışanlar ve ailelerinin katılımı ile 4. Geleneksel Bartın Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kültür-Sanat Etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlikte Ruh sağlığı Merkezi çalışanları tarafından davetlilere müzik dinletisi sunuldu. Etkinliğin ardından değerlendirmede bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Bartın Devlet Hastanesi’ne bağlı bir birim olarak 2012 yılında faaliyete başlamış, bugün itibarı ile de kayıtlı 667 danışan ve ailesine hizmet verilmektedir. Merkezimizde, kronik ruhsal rahatsızlığı olan bireylerin tedavi ve rehabilitasyon programları yürütülmektedir. Ruhsal sorunları olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko sosyal destek hizmeti verilmekte olup, hastaların takip ve tedavileri yapılarak, gerektiğinde evde takip ve hasta-aile eğitimi hizmetlerini yürütmektedir” dedi.
Açıkgöz, düzenledikleri etkinlikle de kronik ruhsal hastalığa sahip bireylerin toplum tarafından ötekileştirilmesinin engellemesini ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.