Bartın Üniversitesi’nin 8’inci mezuniyet töreninde 4 bin 367 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.
Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen törende, Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce kişi katıldı. Bayram tatilinin ardından gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin dört bir yanından aileleriyle gelen öğrenciler sevincini yaşadı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin kuruluş tarihi olan 2008 yılının Bartın için önemli olduğunu vurguladı. Rektör Kaplan, “2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi’nde 2 bin 86 olan öğrenci sayısı kısa sürede 13 bin 43’e ulaştı. Kurulduğunda 3 fakültesi olan üniversitemizde şimdi 7 fakülte, bir yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunmaktadır. Bartın Üniversitesi’nde 106 programda akademik personel sayısı 550’ye ulaşmıştır. Bu durum her yıl Bartın’a ilçeleri büyüklüğünde bir nüfusun katıldığını göstermektedir. Bartın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini Bartın Üniversitesi’yle sürdürmektedir” dedi.
Bartın Üniversitesi’nin 2008 yılından bu yana yapılan yatırımlarla öğrenci başına düşen açık ve kapalı alan miktarını arttırdığını da ifade eden Rektör Kaplan, “Kutlubey Kampüs alanın tespiti ve ardından bin 837 hak sahibiyle bire bir görüşülerek başlatılan çalışmalarla öğrenci başına düşen kapalı alan miktarı 9 metrekare, açık alan miktarı ise 88 metrekareye ulaştı. Yapılan kamulaştırma çalışmaları Türkiye’ye örnek oldu. Şimdi öğrencilerimiz ve akademik personelimiz Kutlubey Kampüsü’yle daha rahat ve nitelikli öğrenim alanlarına kavuşmuş oldu.” şeklinde konuştu.
Bartın Üniversitesi’nin sadece fiziki olarak değil akademik olarak da büyüdüğünü kaydeden Rektör Kaplan, “2009 yılında 51 olan akademik yayın sayısı, 2015 yılında 206’ya ulaşmıştır. Akademik yayın sayısı yüzde 304 artırmıştır. Öğretim elemanlarımızın 2015-2016 akademik yılında ürettikleri proje, yayın, patent gibi faaliyetlerini içeren Devlet Üniversiteleri Sıralaması raporuna göre akademik teşvik sıralamasında Bartın Üniversitesi birçok üniversiteyi geride bırakarak ilk 10 üniversite arasında yer aldı. URAP 2016-2017 üniversiteler sıralamasına göre ise 2008 yılında kurulan üniversiteler arasında birinci, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise yine üst sıralarda yer almıştır. Akademisyenlerimiz yaptıkları çalışmalarla üniversitemizi üst sıralara taşımıştır” diye konuştu.
Rektör Kaplan, 8’inci mezuniyet töreninde binlerce öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını da aktararak, “Öğrencilerimiz Bartın Üniversitesi’nden mezun olarak ülkemizin dört bir yanına dağılacaklar. Burada edindikleri bilgi birikimi ve becerileriyle ülkemizi geleceğe taşıyacaklar. Devletimiz ve milletimiz gücünü birleştirdiği zaman tarihte olduğu gibi tekrar Dünya’da söz sahibi olacak ve bu ilelebet böyle devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Bartın Valisi Nusret Dirim ise mezuniyet töreni vesilesiyle Türkiye’nin 81 ilinden gelenleri Bartın’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Lisans birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ömer Alperen ve ön lisans birincisi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kezban Mert mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı.
Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle renklendirdiği törene, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay H. Temel Sinikkaya, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.