Mustafa Buluntu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KMTSO'nun deprem sonrasında savunma sanayisinde önemli adımlar attığını ve Kahramanmaraş'ın bu alanda kümelenme oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, şehrin tekstil ve çelik mutfak eşyaları sektörlerindeki başarısının sürdüğünü vurguladı.

Harley Davidson Shop ile Tanışın Harley Davidson Shop ile Tanışın

IMG_4276

Deprem sonrasında Kahramanmaraş'ın yerinde dönüşüm projelerine odaklandığını ifade eden Buluntu, ihracatta yaşanan düşüşe rağmen TUSAŞ yatırımı ve savunma sanayisi alanındaki çalışmalarla kentin dikkat çeken bir il haline geldiğini dile getirdi. KMTSO Başkanı, Erkenez Organize Sanayi Bölgesi'ni tek çatı altında topladıklarını ve bu bölgenin Türkiye'nin 12. büyük organize sanayi bölgesi olduğunu açıkladı.

IMG_4318

Açıklamalarında ihracat rakamlarına da değinen Mustafa Buluntu, 2023-2024 yılında Kahramanmaraş'ın ihracatında yüzde 30'luk bir düşüş yaşandığını belirtti. Bununla birlikte, Erkenez Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkoğlu OSB ve TUSAŞ yatırımı gibi projelerle kent ekonomisinin canlılığını sürdürdüğünü ifade etti.