Kahramanmaraş Büyükiehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından, vatandaşların tüm tepkilerine rağman inatla ve ısrarla yıkım kararı verilen Özel İdare İş Merkezi'nde yıkım çalışmaları sürüyor. 

Başkan Hayrettin Güngör'ün gelen tepkileri azaltmak için yıkım başladıktan sonra kullandığı "bina iddia edildiği kadar sağlam değilmiş" sözleri yıkımı seyreden vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Başkan Güngör, uzman ekipler tarafından incelenmeyen binanın çürük olduğunu iddia etti ancak dayanak olarak uzman görüşü belirtmedi. Oysa yıkımı seyredenler binanın çok sağlam olduğunu ve iş makinesinin binayı yıkmakta zorlandığını gözleriyle görebiliyor.

Başkan Güngör'le birlikte 1 Nisan tarihinde binayı gezen müteahhit firmanın mühendisleri, 1994 yılında fore kazıklar üzerine inşa edilen ve 'şehrin en sağlam binası' olduğu öne sürülen 18 katlı binanın, aslında çürük olduğunu söylemişlerdi. Mühendisler, binanın yapımında demirin eksik, betonun fazla kullanıldığını, dış kaplamada kullanılan alüminyumun güneş gördükçe betonu yaktığını, bundan dolayı betonun özelliğini kaybettiğini iddia etmişlerdi.

Oysa göz önünde devam eden yıkım çalışmalarını inceleyenler demirin hiç de iddia edildiği gibi eksik kullanılmadığını görebiliyorlar.

Bu fotoğrafı paylaşan çok sayıda kişi şehrin en sğlam binasını yıkan Başkan Hayrettin Güngör'e tepki gösterdiler.