Kahramanmaraş, Haber46'nın dün yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün el arabasıyla domates taşırken çekilmiş fotoğrafının yer aldığı haberi konuşuyor. 

Sosyal medyada çok kişi tarafından paylaşılan ve yorumlanan haberimiz on binlerce kez okundu ve rekor okunma sayılarına ulaştı. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çiftçiye desteği de yeniden gündeme geldi.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz haftalarda sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Özel Halk Otobüslerine verdiği desteği açıklamış ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Kahramanmaraş modelini önermişti.

Başkan Güngör'ün bu çağrısı da sosyal medyada alay konusu olmuştu. Dün yaptığımız haberden sonra ise çok sayıda kişi, Başkan Güngör'ün çiftçiye destek konusunda Mansur Yavaş'ı örnek almasını önerdi.

Kahramanmaraş'a hiç bir proje üretmediği, kendisinden önce yapılan çok sayıdaki projenin nimetlerini yediği, üç yıl geride kalmasına rağmen şehrimize fayda sağlayan bir proje yapmadığı için eleştiirlen Başkan Güngör'den vatandaş umutsuz. Sosyal medyada yapılan haberlere yazılan yorumların yüzde 90'ından fazlası Başkan Güngör'den memnun olmadıklarını ifade ediyorlar.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, çiftçiye el arabasıyla domates taşıyarak destek verirken, meydan okuduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çiftçiye verdiği destek ise tüm Türkiye'ye model oldu.

25 ilçenin tamamında yerli üreticilere katkı sağlayacak projeler yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çiftçilere yönelik mazot desteği başladı. Son olarak başkentte, 17 bin 702 çiftçiye 34 milyon 746 bin 700 TL mazot desteği sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ayrıca 25 ilçede 17 bin 270 çiftçiye buğday ve arpa tohumu dağıtarak çiftçiye büyük destek sağladı.