Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, Batı Çevre Yolu'nun Boğaçayı ile Karaman Çayı arasında kalan 1800 metrelik bölümünün yapımıyla ilgili imar planlarının iptali için Antalya'daki 4 meslek odasının ve baronun dava açtığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, geride kalan kasım ayında Batı Çevre Yolu'nun 5 bin ve 25 bin ölçekli nazım imar planlarını kabul etmişti. Kabul edilen planlara göre yolun Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan ve özel mülkiyetler sebebiyle bugüne kadar tamamlanamayan bin 800 metrelik bölümünün iki tarafındaki 160 hektar alan imara açılmıştı.

Bölgedeki 35 bin nar ve portakal ağacının katli anlamına gelen planlamayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, kendileriyle birlikte inşaat, şehir plancıları ve mimarlar odaları ile birlikte Antalya Barosu'nun planların iptali için dava açtığını söyledi.

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Haşin Dikencik ile birlikte başkanı olduğu ZMO Antalya Şubesi'nde, çevre yolu yapımı bahanesiyle tarım alanlarının imara açılması konusunda basın toplantısı düzenleyen Vahap Tuncer, toplantının sonunda Batı Çevre Yolu'yla ilgili açıklamada bulundu: "Kamuoyunda Batı Çevre Yolu olarak adlandırılan, Boğaçayı ile Karaman çayı arasındaki 1800 metrelik yolun yapımıyla ilgili imar planlarının iptali için mimarlar, şehir plancıları, ziraat mühendisleri ve inşaat mühendisleri odaları ile Antalya Barosu iki hafta önce yargıya başvurduk." Tuncer, imar planlarının iptali ve yürütmenin durdurulması için Antalya İdare Mahkemesi'ne dava açtıkları bilgisini verdi.