Bayburt Üniversitesi Genç İnsani Yardım Kulübü tarafından "Vahdeti, Tevhide Dönüştüren Medeniyetimiz" konulu konferans düzenlendi.
Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, vahdet ile tevhidi birleştiren İslam medeniyetini diğer medeniyetlerle mukayese ederek dinler tarihi perspektifinden düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
Kâinatta vahdet olduğunu dile getiren Alıcı, “Kadın erkek, gece gündüz bir sistem var. Buna vahdet sistemi diyoruz. Bunu i’lam ve ifham edersek bu tevhid olur. Bu i’lam ve ifham ile biz mecburuz. Bunu bu şekilde diğer insanlara anlatmalı ve açıklamalıyız. Biz barışı yapan diniz. Bizim ismimiz salim değil bizim ismimiz muslimdir. Biz içmeyiz de sadece, içiririz, yediririz. Osmanlı, öldürmek için değil, diriltmek için çalışır. Tevhid, ruh ile bedeni, gök ile yeryüzünü, peygamber ile ümmetini birleştiren bir anlayıştır. ” dedi.
Programa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.