İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis şekerpare tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • Birkaç damla gül suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz soğurken şekerpare hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  2. Bir karıştırma kabında un, irmik, toz şeker, tereyağı veya margarin, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

    Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı! Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı!
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbeti dikkatlice üzerlerine dökün.

  5. Şekerparelerin şerbeti çekmesi için oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Hazırladığınız şekerpareleri servis tabağına alın ve üzerlerini isteğe göre çekilmiş antep fıstığı veya hindistancevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak çay veya kahve eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Artık evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis şekerpare tarifi ile sevdiklerinizi şaşırtabilir ve onlara lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz. Afiyet olsun!