Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tweet atmaya devam ettiği gerekçesiyle ikinci defa göz altına alınmasını kınadı.

Ülkede Cumhuriyet savcılarının siyasi iktidarın savcısı haline geldiğini belirten Çayır, "İktidar ülke gerçeklerini seçim öncesi özgür medyayı susturarak örtbas edeceğine inanıyorsa 'güneşin balçıkla sıvanamayacağını' bilmesi gerekiyor." dedi.

Partisinin Antalya 3. sıra milletvekili adayı olan Çayır, milletvekili adayı arkadaşı Nurettin Karakoç'la birlikte bir kafede Manavgat'ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçe ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Ülkede 14 Aralık'ta özgür medyaya baskı ve sindirme operasyonu girişimin günümüzde farklı medya gruplarına yapılan kaba kuvvet girişimleriyle devam ettiğini belirten BBP Manavgat İlçe Başkanı, "Ülkemizde basit gerekçelerle gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanması utanç verici bir hal aldı. Bir televizyon dizisi bahane edilerek Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 10 aydır Silivri Cezaevi'nde tutsak. Yine 7 köşe yazısından ötürü eski savcı, avukat ve gazeteci Gültekin Avcı 23 gündür Silivri'de tek kişilik hücrede tutsak edilmekte. Cumhuriyet tarihi süresince basın bu kadar baskı, sindirme ve tehdit altında olmamıştı. Şimdide Today's Zaman Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, tweet atmaya devam ettiği gerekçesiyle ikinci defa gözaltına alındı. Böyle bir hukuk sistemi olur mu?. Hukuk birilerinin keyfinin oyuncağı olmamalı. Bülent Keneş'e yapılan muameleyi kınıyoruz. Her gün bir gazeteciye baskı kurulması ve yargının basın mensupları üzerinde demokrasin kılıcı gibi kullanılmasına yeter artık diyoruz. İktidarın özgür basın üzerinden elini çekmesini istiyoruz. " diye konuştu.

İDAM GERİ GETİRİLMELİ

AK Parti'nin 13 yıllık iktidarının ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunu belirten Çayır, 7 Haziran seçimlerinde halkın sandıktan çıkan milli iradesine ipotek koyanlara seçmenin 1 Kasım'da gereken cevabı vereceğini ifade etti.

BBP olarak terör, adi suçlar, cinsel suçlar, çocuklara tecavüz, ülke kaynaklarını hortumlama ve vatana ihanette 'idamın geri getirilmesi' gerektiğinin altını çizen Mehmet Çayır, idamın geri getirilmesinin adi ve terör suçlarında caydırıcı olacağına inandıklarını kaydetti.

İktidarın, yanlış Suriye politikasının ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğinin altını çizen BBP Antalya milletvekili adayı, 'Cuma namazını Şam'da Emevi Cami'nde kılacağı', 'komşularımızla sıfır sorun' ve 'kardeşim Esed' denilerek hayalperest politikalarının komşularla sırf sorunla 2,5 milyon Suriyeli'nin sınırdan içeri girmesine neden olduğunu ifade etti.

Çayır, 1 Kasım seçimlerinin AK Parti iktidarının 13 yıllık zulmünden kurtulmak için tarihi bir fırsat olduğunu, bunun sandığa gidilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.