Uşak'ta, evlilik dışı 2 günlük erkek bebeklerini ağzını bantlayarak ölüme terk etmeleri sonucu gerçekleşen mahkeme duruşmasında, baba S.D. ve anne K.G'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verildi. Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıkların yanı sıra taraf avukatları, Uşak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Uşak İl Müdürlüğü avukatı hazır bulundu.

Anne K.G. mahkemede yaptığı savunmada, "Benim böyle bir niyetim yoktu. Yeni doğum yapmıştım. Loğusa dönemindeydim. Hiç kimse yanımda yoktu. Çok yalnızdım. Erkek arkadaşımın baskısıyla böyle bir durum oluştu. Çok pişmanım." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 30 Yaşındaki Adam Sevgilisi Tarafından Öldürüldü! Kahramanmaraş'ta 30 Yaşındaki Adam Sevgilisi Tarafından Öldürüldü!

Baba S.D. ise psikolojik sorunlarının olduğunu ileri sürerek, "Sonuçların nereye gideceğini algılayamadım. Nasıl böyle bir durum ortaya çıktı bilmiyorum. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek bir insan değilim. Çok pişmanım." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, anne K.G'ye "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, anne K.G'nin daha önce sabıkasının bulunmaması ve iyi halden dolayı müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

S.D'nin ise "nitelikli dolandırıcılık" suçundan sabıkasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanığın "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.