Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın doğum gününde Taksim metro çıkışında pankart açan biri lise öğrencisi 2 eylemci hakkında 8'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Hakkında hapis cezası istenen Ş.C.S, ''Şuan bu eylemi yaptığımız için 8 yılla yargılanıyoruz. Terör örgütü propagandası ile yargılanıyoruz. Bu adalet arayışı bizim için onurdur. Biz terörist değiliz.'' dedi.

Haklarında hapis cezası talebi bulunan Dev-Lis üyelerinden Ş.C.S ve B.K., İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) İstanbul Şubesi’nde bir açıklama yaptı. Yapılan basın açıklamasında, Berkin Elvan'ın doğum gününde, Berkin'i unutmadık katilleri biliyoruz demek için Taksim'de ‘İyi ki doğdun Berkin Elvan mücadelemizde yaşayacaksın Dev-Lis' yazılı pankart açıp basın açıklaması yapmak isteyen biri lise öğrencisi 2 kişi hakkında 8 yıl hapis istemiyle dava açılmasına dikkat çekildi. İddianameye göre, her dosyanın iki zanlısı için "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından toplam 1'er yıldan 8'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ayrıca yaşı küçük olan diğer üçüncü şüphelinin ise dosyasının ayrıldığı ifade edildi. Duruşması ertelenen mahkemede, Dev-Lis'in ‘terör örgütü yapılanması kapsamında olup olmadığının’ sorulması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verildi.

Hakkında hapis istemi bulunan eylemciler yaşadıklarını anlattı. İşkence edilerek gözaltına alındıklarını belirten B.K., ‘’5 Ocak’ta Taksim’de Berkin Elvan’ın doğum gününde onu anmak için pankart açarak bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedik. Toplumsal duyarlılığımızı artırmak ve Berkin’i unutmadığımızı mücadelemizi her alanda yaşatacağımızı bir kere daha vurgulamak için böyle bir eylem gerçekleştirmek istedik. Eyleme başladığımız andan itibaren 5 dakika olmadan henüz basın açıklamamızı yapmadan sivil polisler tarafından müdahale edildi. İşkence edilerek gözaltına alındık. 24 saat akdar gözaltından kaldık. Sabahta savcılığa çıkarılarak ifademiz alındı ardından serbest bırakıldık. Bugün gelinen durum davada savcının hazırladığı iddianamede terör örgütü adına propaganda yaptığımız söyleniyor. Asıl terörist sokaklarda insanları katledenlerdir. Bizler hiçbir şekilde böyle bir suçlamayı kabul etmiyoruz.’’ dedi.

Adalet arayışlarından geri adım atmayacağını belirten Ş.C.S. de, ‘’Şuan bu eylemi yaptığımız için 8 yılla yargılanıyoruz. Terör örgütü propagandası ile yargılanıyoruz. Bu adalet arayışı bizim için onurdur. Biz terörist değiliz. Böyle bir davada yargılanmak benim için çok büyük bir onurdur. Biz bu mücadeleden asla geri adım atmayacağız. İster 8 yıl ister müebbet hapis cezası versinler adalet arayışımızdan asla bir adım geri atmayacağız.’’ şeklinde konuştu