Ünlü sunucu Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz'la Joker programında sorulan Kahramanmaraş temalı soru, yarışmanın en dikkat çeken anlarından biri oldu.

100 bin TL değerindeki soruda yarışmacıya, Kahramanmaraş ile Göksun arasındaki ulaşımı sağlayan ve “Edebiyat Yolu” olarak bilinen güzergâhta yer alan tünellerle ilgili bir soru yöneltildi. Soruda, toplam 11 tünele ismi verilen edebiyatçı ve düşünürler arasında hangi yazarın bulunmadığı soruldu.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda 3 Sokak Baştan Sona Yenileniyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda 3 Sokak Baştan Sona Yenileniyor
İçeriği Görüntüle

Seçeneklerde Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil ve Attilâ İlhan yer aldı. Yarışmacı doğru cevabın Nuri Pakdil olduğunu düşünerek bu seçeneği işaretledi.

Ancak cevap yanlış çıktı. Doğru yanıtın Attilâ İlhan olması nedeniyle yarışmacı 100 bin TL’lik ödül fırsatını kaçırarak yarışmaya veda etti.

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli edebiyat ve fikir insanlarının isimlerinin yaşatıldığı Edebiyat Yolu projesi, kentin kültürel hafızasını yansıtan önemli çalışmalar arasında gösteriliyor. Programda sorulan soru da hem stüdyoda hem de ekran başındaki izleyiciler arasında büyük ilgi gördü.