Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik, Şeyh Edebali Türbesi ve türbe yanında bulunan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile kentteki tarihi yapılar olan Şeyh Edebali Türbesi, Tarihi Orhangazi Cami, Tarihi Saat Kulesi ve Belediye Binası, bu hafta sonu da binlerce konuğunu ağırladı. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ne İstanbul Atik Sosyal Gelişim İzci Kulübü üyelerinden oluşan heyet ile Bursa Yunusemre Gençlik Merkezi’nden gelen gruplar, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’i gezerek, tarihi yerler hakkında bilgi aldı. Şeyh Edebali Türbesi’nde dua eden konukları, ağırlayan Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce, ziyaretçileri ağırlayarak bilgi verdi.
Ziyaretleri kapsamında; Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonu’nda, Bilecik Fethi belgeselini izleyen gruplar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ettikten sonra Bilecik Belediyesi Osmanlı Tarih Şeridi’ni gezen öğrenciler, Bilecik’e duydukları hayranlığı ifade ettiler. Ziyaretin sonunda konuklara; Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ‘’Diriliş’’ dergisi ile Bilecik’i ve tarihini tanıtıcı kitaplar hediye edildi.