Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan iftar sofrası ile gönüller bir araya geldi.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda kurulan iftar sofrasına, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı da katılarak, iftarın güzelliğine ortak oldu. Kurulan iftar sofrası ile sokakların şenlendiği programda, mahalle sakinleri aynı masa etrafında buluşurken, çocuklar da Bilecik’te "Çocukça Ramazan" konseptinde hazırlanan eğlenceler ile hoşça vakit geçirdi.
"BU SOFRALAR KARDEŞLİK, SEVGİ VE DAYANIŞMA SOFRALARIDIR"
Dualarla açılan iftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularının önemine değindi. Konuşmasında, "Bu sofralar, sadece açlığı giderme sofrası değil, sevgi, kardeşlik ve dayanışma sofralarıdır" ifadelerini kullanan Yağcı, şunları söyledi:
"Her zaman belirttiğimiz gibi öncelikle rahmet ve bereket ayı Ramazanınızı tebrik ediyorum. Bu akşamki iftar programımıza teşrifleriniz için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli kardeşlerim, rahmet, bereket, mağfiret, sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik ayı hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan o kadar mübarek bir ay. Bin aydan daha hayırlı olan bir ay. İçinde Kadir Gecesi gibi önemli bir zaman dilimini içinde barındırıyor. Bilecik de dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir il. Biz Bilecik’imizde böyle mukaddes bir ayı geleneklerimize uygun şekilde değerlendirme çabasındayız. Allah’a çok şükürler olsun ki şehrimizin her bir noktasındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma noktasında belediyemiz, derneklerimiz, vakıflarımız, komşularımız el ele gönül gönüle çaba harcıyorlar. İşte bu sofralar, sadece açlığı giderme sofraları değil. Sevgiyle, kardeşlikle, dostlukla kucaklaşma sofralarıdır. Cenabı Hak, birliğimizi ve beraberliğimiz bozdurmasın. Güzel bir hava var ve güzel bir şehir ve ülkedeyiz. İşte bunun devamı için gelin hep birlikte dua edelim. Bunlara sahip olmayan kardeşlerimize de dua edelim. Belki o zaman bu güzelliklerin şükrünü eda etmiş oluruz. Bu gece organizasyona katkı sağlayan Beygaz firmamızın çok değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Cenabı Hak, hayırlarını kabul etsin. Bizleri de Kadir Gecesine ve Ramazan Bayramına ve daha nice Ramazanlara ulaştırsın diyorum."
Belediye Başkanı Selim Yağcı, dualarla açılan iftarın ardından vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet etti. İftar programında çocuklar da kendileri için ’Çocukça Ramazan’ konseptinde hazırlanan eğlencelerle güzel vakit geçirdi.