Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un da katılımlarıyla eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri ile eğitim ve öğretim eylem planları bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, ilçe okul müdürleri ve her okuldan zümre başkanı öğretmenler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, yaptığı sunumunda eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri ile ilgili takip edilecek yol ve süreçle ilgili bilgiler verdi. Başvuru yöntemi ve ödüllendirme kriterlerini anlattı. Ödüllerin, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla verileceğini söyledi. Ardından eğitim eylem planı ve öğretim eylem planı konularında açıklamalar yapan Yazır, planların amaçları, aşamaları, işleyişi ve sorumluları konularında bilgi verdi.
Toplantının sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri ile eğitim ve öğretim eylem planları hakkında bir konuşma yaptı. Bilecik’te eğitim adına fark oluşturmaktan bahsedilecekse, şimdiye kadar yapılanların üzerine bir şeyler konulması gerektiğini belirten İl Müdürü Durmuş, “Ayrıntıları açıklanan planların ve yenilikçilik ödülleri büyük önem taşıyor. Bunların amacına ulaşması için hepimiz elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bilecik için, ülkemiz için, geleceğimiz için taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bu toplantılarımız diğer ilçelerimizde de yapılacak” dedi.