Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan Osmaneli İlkokulu’nda, bu yıl 3’üncü "Geleneksel pilav günü" düzenlendi.
Osmaneli İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Mal Mmüdürü Metin Can, Müftü Aydın Bostancı, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Osmaneli İlkokulu Müdürü Necip Akkanat, okullarının sporda, sanatta, sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif yer almasını istediklerini bildirdi. Akkanat, "Okulumuzun sadece görsel anlamda eksikleri olabilir. Okul müdürü olarak amacım, öğretmenlerimin önünü açmak. Okulu ’Nasıl daha güzelleştiririm, daha aktif olarak, sosyal, kültürel hayatın içine sokarım’ diye uğraşıyorum. Bunun için kaymakamlığımız, belediyemiz, okul aile birliğimiz ve velilerimiz ile okulumuzu görsel olarak da güzelleştirme gayreti içindeyiz. Canlı, cıvıl cıvıl bir okul oluşturmaya çalıştık. Okulumuzun güzelleşmesinde emeği geçen başta Kaymakamımız Edip Çakıcı’ ya Belediye Başkanımız Münür Şahin’e, Emniyet Müdürümüz Mustafa Tezcan Alaç’a, okul aile birliğimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı Emine Aksoy Ünver ise, her yıl düzenledikleri bu etkinliği, öğretmen, veli ve öğrenciler arasındaki ilişkiyi güçlendirmek adına yaptıklarını belirtti. Ünver, "2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona katkı sağlayan, Kaymakamımız Edip Çakıcı’ ya Belediye Başkanımız Münür Şahin’e,Emniyet Müdürümüz Mustafa Tezcan Alaç’a, okul aile birliğimize, hayır sever vatandaşlarımıza ve velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Osmaneli ilkokulu okul aile birliği olarak buna benzer yıl boyunca birçok etkinlik yapmış bulunmaktayız. Bundan sonrada böyle büyük etkinliklerimiz durmaksızın devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Program sonunda katılımcılara yufkalı pilav, ayran ve kiraz ikram edilirken, öğrenciler tarafından yapılan sergi gezildi. Sergide, Türkiye çapında düzenlenen "Makarna olmasaydı ne olurdu?" adlı yarışmada dereceye giren Osmaneli İlkokulu öğrencilerinin makarnadan hazırlamış oldukları resimler büyük ilgi topladı. Program okula maddi ve manevi olarak destekte bulunan velilere plaket verilmesiyle son buldu.