Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütünün yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan er Osman Er için memleketi Bilecik’in Osmaneli ilçesinde mevlit okutuldu.
Osmaneli Belediyesi Ertuğrulgazi Camii’nde oktulan mevlide, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Aydın Bostancı, Hakkari’de şehit olan Osman Er ve Türkiye’nin bugüne kadar verdiği bütün şehitler için dua etti. Ardından konuşan Bostancı, “Ülkemizin İslamlaşmasından itibaren ezan için, Kur’an için, bayrak için şehit olanlardan Allah razı olsun” diyerek, “Bu güzel vatanı bizlere emanet bıraktıkları için kendilerine minnettarız. Vatanımızın değerini bilmeliyiz ki şehitlerimize layık olalım” ifadelerini kullandı.
Mevlit programından sonra Belediye Başkanı Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Karaca ve Müftü Bostancı şehit er Osman Er’in baba evine giderek babası İsmail Er ile bir süre taziye çadırında oturdu. Burada konuşan Başkan Şahin, şehit olan Osman Er’in artık Türk milletinin bir evladı olduğunu dile getirerek, "Devletimizin geleceği adına bu tür terör eylemlerinden hiçbir zaman sonuç alınamayacağını biliyoruz. Tam aksine, bu tür hain saldırılar milletimizin derin bilincinde yerini bulacak, milletimizin birliği bütünlüğü daha da pekişecek. Türkiye gibi güçlü bir ülkeyi çekemeyenler var. Ama emellerine asla ulaşamayacaklar" şeklinde konuştu.