Dünyanın En Ufak ve En Ucuz Bilgisayarı Olan CHIP, 9 Dolar'a Satılıyor Yani 25 TL'ye Satın Alınabiliyor. Boyutu Kredi Kartından Bile Küçük Olan CHIP'in Özelliklerini Bu Haberde Bulabileceksiniz.

Pazara yeni giren CHIP isimli bilgisayarın şu anda Kickstarter üzerinde fon topladığı öğrenilirken, fiyatının yalnızca 9 dolar olduğu açıklandı. Bu fiyata işletim sistemi, sabit disk, monitör ve klavye gibi bileşenlerin dahil olmadığı bu fiyat, yalnızca depolamaya yarayan ve üzerine ücretsiz sistem kurulabilen bir PC'yi içeriyor.

Basit oyunları ve LibreOffice gibi ofis yazılımlarını çalıştırabilecek olan CHIP isimli bilgisayar, İnternette gezinti yapmak için yeterli özelliklere sahip. 1GHz işelmci, 512MB RAM ve 4GB depolama alanı CHIP'i belirli bir görev için veya yazılım geliştirme projeleri için ideal, ucuz, kullanışlı bilgisayar adayı yapıyor. Kickstarter'da ortaya çıkan CHIP'in, ayrıca bir cep modeli de gelecek ve bu modelde minik bir ekran ve pil de yer alacak. Böylece kullanıcılar onu mobil olarak da kullanabilecekler.