Guinness Dünya Rekorlarına göre en uzun nişanlı kalma süresi kaç yıl sürmüştür?

Bir daha nişanlınız sizi ne zaman evleneceğiniz konusunda sıkıştırırsa ona Octavio Guillen ve Adriana Martinez'in hikâyesini anlatabilirsiniz...

Çünkü onlar, dünyada en uzun süre nişanlı kalan çift. Octavio Guillen ve Adriana Martinez, 1902 senesinde Meksika'da nişanlandı fakat düğünlerini erteleyip durdular. 67 sene sonra, Haziran 1969'da Octavio Guillen'in başka bir bahanesi kalmamış olacak ki dünyanın en uzun süren nişanlılık dönemi sona erdi. Nişanlandıklarında 15 yaşında olan çift, evlendiklerinde 82 yaşındaydı.

67 sene nişanlı kaldılar.

Dünyanın En Uzun Süren Durumları

Dünyada en uzun süren durumları merak ediyormusunuz ?

Dünyanın en uzun süren konuşması, en uzun süre nişanlı kalan ya da evli kalan çift, en uzun öpüşme sahnesi... Bunları bilmek ister miydiniz? İşte size birkaç "en"ler;

1) Dünyanın En Uzun Süren Evliliği:

Kuzey Carolina'dan Herbert ve Zelmyra Fisher, 13 Mayıs 2009 tarihi itibariyle 85 yıldır evli. Zelmyra 101 yaşında ve Herbert da 10 Haziran'da 104'üne girdi. 50 senedir aynı evi paylaşan çift hâlâ çok mutlu.

2) Dünyanın En Uzun Süre Barmenlik Yapan Adamı:

Angelo Cammarata, Guinnes Dünya Rekorları Kitabı'na göre dünyanın en uzun süre görev başında kalmış barmeni. 77 senedir Cammarata's Cafe'de çalışan adam, bugün bile oğullarına yardım etmeye çalışıyor. Ne yazık ki bir zamanlar onlara ait olan yeri satmak zorunda kaldılar. 1935 senesinde göçmen babasının açtığı bardan yalnızca İkinci Dünya Savaşı için göreve gittiğinde ayrılan Cammarata, 1971 senesinde barı oğullarına sattı. 95 yaşına geldiğindeyse artık emekli olma vaktinin geldiğini anladı.

3) Profesyonel Teniste Dünyanın En Uzun Puanı:

2009 senesi, tarihi bir tenis maçının 25.yıldönümü aslında. 1984 yılında Vicki Nelson ve Jean Hepner arasında geçen tenis maçında tam 643 atış yapıldı. Profesyonel tenis tarihinde hâlâ en uzun atışlar olarak görülen bu maç, tek bir günde yapılmış en uzun maç olarak da görülüyor. Oyunun kazananı ise Nelson olmuştu.

4) Dünyanın En Uzun Konuşması:

Fransız Lluis Colet, İspanyol ressam Salvador Dali, Katalan kültürü ve diğer konular hakkında 124 saat boyunca saçmalayarak dünyanın en uzun konuşması ünvanını kazandı. 62 yaşındaki Katalan ve yerel hükümet görevlisi, güney Fransa'daki Perpignan'da kırdığı rekoru beş gün, dört gecede tamamladı. Üç görevli, bu rekorun gerçekten kırılıp kırılmadığını görmek için mevcut bulundular. Önceki rekorsa 120 saatlik konuşmasıyla bir Hintli'ye aitti.

5) Dünyanın En Uzun Yanan Ampulü:

Dünyanın en uzun yanan ampulü, 1901 senesinden beri hiç durmadan yanıyor. Emekliliğinden sonra bile, eski itfaiyeci Tom Bramell geçmiş günlerin hatırına istasyonu ziyaret ediyor ve etraftaki değişikliklere bakıyor. Değişmeyen tek bir şey var o da tavandan sarkan ve inatla yanan ampul. 107 sene geçmesine rağmen hâlâ yanan bu mucize, hem Guinness Dünya Rekorları hem de Ripley'nin İnan ya da İnanma Müzesi tarafından dünyanın en uzun süre yanan ampulü olarak kabul ediliyor.

6) Dünyanın En Uzun Filmi:

John Henry Timmis IV'ün yönettiği "Insomyanın Çaresi" isimli 1987 çıkışlı film, Guinness Dünya Rekorları'na göre resmi olarak dünyanın en uzun filmi. 5220 dakika (87 saat) süren filmin belli bir olay rgüsü yok. Film süresince yani üç buçuk gün boyunca LD Groban aynı isimli uzun şiirini okuyor. Aralardaysa heavy metal parçaları ve porno filmlerden görüntüler veriliyor.

7) Dünyanın En Uzun Süren Dizisi:

Dünyanın en uzun süren dizisi Guiding Light, 72 senedir Amerikalı dört ailenin yaşantılarını anlatıyor. 1937 senesinde bir radyo oyunu olarak başlayan, 1952 senesindeyse CBS'in günlük yayın akışına dahil olan diziyi Irna Phillips yazmış. 60'ların ortasında Afro-Amerikanların rol aldığı ilk dizilerden olan Guiding Light, 1966 senesine kadar Amerika'nın herhangi bir yerinde geçtiği izlenimi verilerek çekilirkendaha sonra kasaba ismi olarak Springfield kullanılmaya başlandı. Kevin Bacon, Calista Flockhart ve Mickey Rourke gibi pek çok ünlü, bu diziyle sanat yaşantısına başladı ve 15,700 bölümün her biri merak uyandıran bir noktada bitti.

8) Dünyanın En Uzun Süre Tahtta Kalan Hükümdarı:

Tayland'dan Kral Bhumibol Adulyadej, dünyanın en uzun süre hüküm sürmüş monarkı. 81 yaşındaki hükümdar, kardeşi Kral Ananda Mahidol'un 9 Haziran 1946 senesinde ölmesinin ardından 5 Mayıs 1950 senesinde kraliyet tacını giydi. 1930'larda monarşiden vazgeçen Tayland, krala çok az bir yetki alanı tanımış oldu.

9) Dünyanın En Uzun Elektrik Kesintisi:

1998 senesinde Auckland, beş hafta boyunca elektrik kesintisi yaşadı. Auckland'in neredeyse tümüne Mercury Energy'den elektrik sağlanıyordu. Dört ana kablodan verilen elektriğin, gereğinden fazla sıcak ve kuru şartlardan ötürü kesildiği zannediliyor. 7500 iş yeri ve ev, bu kesinti yüzünden zor haftalar geçirdi. Ancak ciddi anlamda maddi kayıplar da yaşandı.

10) Dünyanın En Uzun Nişanı:

Bir daha nişanlınız sizi ne zaman evleneceğiniz konusunda sıkıştırırsa ona Octavio Guillen ve Adriana Martinez'in hikâyesini anlatabilirsiniz. Çünkü onlar, dünyada en uzun süre nişanlı kalan çift. Octavio Guillen ve Adriana Martinez, 1902 senesinde Meksika'da nişanlandı fakat düğünlerini erteleyip durdular. 67 sene sonra, Haziran 1969'da Octavio Guillen'in başka bir bahanesi kalmamış olacak ki dünyanın en uzun süren nişanlılık dönemi sona erdi. Nişanlandıklarında 15 yaşında olan çift, evlendiklerinde 82 yaşındaydı.

11) Dünyanın En Uzun Öpüşme Sahnesi:

1941 senesinde bir öpücük, dünya film tarihine adını yazdırdı. "Sen Şimdi Askerdesin" isimli film için Jayne Wyman ve Regis Toomey tam üç dakika beş saniye için öpüştü. Bu öpücük, filmin 25'te 1'ini kapsıyordu. Komedi filmi, yanlışlıkla askere düşen iki elektrikli süpürge satıcısı ve daha sonra başlarına gelenlerle ilgili.

12) Yüzyılın En Uzun Güneş Tutulması:

22 Temmuz 2009'da gerçekleşen güne tutulması, 21. yüzyılın en uzun güneş tutulmasıydı. Bazı yerlerde 6 dakika 39 saniye süren tutulma, doğu Çin'de, Nepal'de ve Hindistan'da turistlerin de büyük ilgisini çekti. Asya kıtasının bazı yerlerinde Ay, Güneş'i neredeyse altı dakika boyunca kapladı. 1991 senesinden beei ilk defa bu kadar uzun süren tutulma, Hindistan, Nepal, Burma, Bangladeş, Bhutan ve Çin<2den görülebiliyordu. 123 sene boyunca daha böyle bir güneş tutulması yaşanmayacak.