Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı olağan toplantısı, birinci oturumla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığındaki toplantıda ilk olarak terör saldırısı sonucu şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anıldı. Saldırıyı kınayan Başkan Çakır, “Bu tür saldırıların son bulmasını diliyorum. Umarım, terörün son bulduğu, barışın hakim olduğu bir döneme gireriz” dedi. 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili de temennilerde de bulunan Çakır, “Yapılacak olan seçimlerin, Malatya’mıza yakışan, demokratik bir seçim olmasını diliyorum. Malatya’mıza ve adaylarımıza hayırlı olsun. Hep beraber huzurlu bir seçim ortamı geçirmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem dışı verilen tekliflerin görüşülerek, gündeme eklenmesinin ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
2014 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Meclis Toplantısında 2014 Mali Yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın faaliyet raporu da görüşüldü. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkanlığı Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs’e bıraktı. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında, faaliyetlerle ilgili olarak meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Çakır, ayrıntılı bilgiler verdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin göz önünde olduğunu belirten meclis üyeleri, yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine gönülden teşekkür ettiklerini belirtti.
Yapılan görüşmelerin ardından 2014 Mali Yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı faaliyet raporu meclis tarafından kabul edildi.
Mezbaha hizmetleri ilçe belediyelerine devredildi
Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen mezbaha hizmetlerinin; ilçelerin merkeze uzaklığı ve hizmetlerin yerinden yürütülmesindeki faydadan dolayı, ilçe belediyelerine devredilmesi kararlaştırıldı. İlçeler tarafından yürütülecek olan mezbaha hizmetlerinin kontrol yetkisi ise Büyükşehir Belediyesi’nde olacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemde yer alan bazı maddeleri görüşerek karara bağlarken, bazılarını da ilgili komisyonlara havale etti. Büyükşehir Meclisi Nisan Ayı 2’inci oturumunun,13 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırdı.
Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemde yer alan ve 1 yıl görev yapacak olan Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarının üye seçimlerini yaptı.