Nakış makinalarında artık üst düzey çalışma performansı göze çarpıyor. Özellikle bazı markalar, yeni teknolojileri kullanarak geliştirdikleri yeni makinalarla yüksek performans sunan ve çalışma işleyişi sunabiliyorlar. Endüstriyel alanda kullanılan nakış makinalarında özellikle Barudan markası son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Benzerlerinden farklı olarak yuvarlak kafa tasarımı eşliğinde üretilen barudan nakış makinası özellikle farklı kumaş çeşitleri üzerinde kullanılabiliyor olması ile dikkat çekiyor.

Kumaş türüne göre yapılabilen ayarlarla opsiyonel bir kullanım imkanı sunan makinalar tül, keten, deri ya da penye gibi çok farklı kumaş türleri üzerine sorunsuz bir şekilde nakış işlemesi yapılabilmesine olanak tanıyor. Uzun süreli kullanım sunması ile de ön plana çıkan nakış makinasının bakım periyotlarının uzun aralıklardan oluşması da dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca özel kompakt tasarımı sayesinde bakım işlemi kısa sürede tamamlanabiliyor ve çalışmalara uzun süre ara verilmesine gerek kalmıyor.

Barudan Nakış Makinalarının Teknik Özellikleri

Makinaların iplik tutucu bölümleri de yine yüksek verimlilik sunuyor. Ayrıca markanın nakış makinalarına başlangıç noktasına otomatik geri dönüş özelliğine de sahip. Tercih edilen modele göre 1 dakikada 200 ila 1200 devir arasında bir hız sunabilen makinalar haliyle yüksek performans beklentilerini de karşılayabiliyor.

USB girişe sahip XS otomata sahip olan makine 100 farklı desen seçeneği sunarken aynı zamanda 1 milyon vuruş kapasitesine sahip bir hafıza eşliğinde kullanıma sunuluyor. İstendiğinde her bir iğneye özel bir hız ataması da yapılabiliyor. Aynı zamanda makinanın network iletişimi noktasında da beklentileri fazlasıyla karşılayabildiğini söylemek mümkün. Bu özelliği makinaya kazandırılan LAN girişi sayesinde mevcut olabiliyor. Herhangi bir nakış desen sistemi formatını okuyabiliyor ve aynı zamanda hafızasında saklayabiliyor. Yeni bir desen araya girdiğinde bir öncesi desene dair yeniden çalışma yapılması mümkün oluyor.

Ayrıca markanın nakış makinası modellerinde matrix fonksiyonu da bulunuyor. makinaya kazandırılan bir diğer özellik de iplik sensörlerinin otomatik olması… Bir diğer önemli özelliği de desenleri ölçeklendirebiliyor olmasıdır. Eğer eksik vuruş mevcut ise özel bir veri işleme tekniği sayesinde eksikleri tamamlayabiliyor ve kusursuz bir nakış işleme çalışması ortaya koyabiliyor.

İstendiğinde mevcut deseni otomatik olarak büyütebiliyor, küçültebiliyor ya da seyreltebiliyor. Aynı zamanda otomatik hız kontrolüne sahip ve masuraların tek seferde değiştirilebilmesine de olanak tanıyor. Pek çok farklı özelliği de bünyesinde barındıran bu nakış makinası çeşitlerine ikinci el alım – satım ie de sahip olunması mümkün! Türkiye’de satışa sunulan çok sayıda barudan nakış makinası modeli mevcut. İnternetten online olarak kolaylıkla incelenebilir.