İlginç projelerle gündemde olan TÜBİTAK bu kez “Papaz eriğini imam eriğine çevirme” isimli projeyi destekledi. Peki Papaz eriği nedir? İmam eriği nedir? Papaz eriğini imam eriğine çevirme ne demektir?

TÜBİTAK‘ta ilginç projelere devam ediliyor. “Bir selam da sizden selam size selamünaleyküm“, “Tillo evliyalarının kerametleri” projelerinden sonra bu kez “Papaz eriğini imam eriğine çevirme” isimli proje yayınlandı.

İşte TÜBİTAK’ın desteklediği proje: Papaz eriğini imam eriğine çevirme
 
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yani kısaca TÜBİTAK, “2016 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” kapsamında “Tillo Evliyalarının Kerametleri” isimli bir projeyi sergiye kabul etmişti. “Cuma Namazının Sosyalleşmeye ve Toplumsallaşmaya Etkisi” projesi, “EKG Önlüğü İle Mahremiyeti Korumak” projesi, “Ahlaki Değerlerimizin Sistematik Gözlemlerle İncelenmesi” projesi de TÜBİTAK’ın bölge sergilerine katılmaya hak kazanan “bilimsel” projeler arasında yerini almıştı.

Yine bu yıl  TÜBİTAK’ın bölge sergisine davet edilen projeleri arasında “Bir selam da bizden size selamünaleyküm?” isimli bir projenin yer alması dikkat çekmişti. 47’nci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, TÜBİTAK, bölge sergisine davet edilen projeleri açıkladı. TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”nda kendi bölgelerinde yarışacak projeler belirlendi. Bölge elemeleri anlamına da gelen bölge sergisine davet edilen projeler arasında yer alan “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma dikkat çekti.

4 Mayıs 2016 tarihinde ise TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen farklı bir proje kapsamında geliştirilen testle ilgili olarak, çiğ et ürünlerinde “helal et testi” ile domuz eti kullanılıp kullanılmadığı 5 dakikada belirlenebiliyor açıklaması yapılmıştı.