Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde 2015 yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Programı Öğrenme Hareketliliği projeleri başvuru sonuçları açıklandı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan açıklamada Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği, Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği, Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projeleri sonuçlarına göre Çankırı’dan 4 proje daha uygulamaya geçiyor.

Daha önce Şubat 2015 dönemi başvurularına göre Avusturya koordinatörlüğünde ‘After 70 Years’ isimli proje 7 farklı ülkenin katılımı ve Çankırı Valiliğinin ortaklığı ile uygulanmaya başlanmıştı. Yine aynı dönemde Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği projesi Romanya’da kabul edilmişti. Son açıklanan sonuçlara göre toplamda 6 proje uygulamaya konulmuş olacak.

Projesi kabul edilen okulları, proje hazırlamada emeği geçenleri ve AB Birim koordinatörü İsmail Karadana ve ekibini tebrik eden Vali Vahdettin Özcan, projelerin başarı ile uygulanıp sonuçlandırılması temennisinde bulundu.

Çankırı'dan başvurusu yapılan projelerde toplam bütçe 323 bin 546 Euro.