Modern tıp kanser, grip, şizofreni ve Alzheimer gibi hastalıklara çare ararken, hayatın parçası internetin yol açtığı hastalıklar türedi. Psikolojik sorunlara yol açan internet hastalıklarının başında her 20 kişiden birini etkileyen siberhondrik geliyor. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre anksiyetenin yeni türü olan sibenhondrik hastaları, saplantılı bir biçimde kendilerini hasta hissettikleri her konuda internet üzerinden arama yapıp teşhis koyuyor. Siber Psikloji, Davranış ve Sosyal Network Derneği'nin araştırmasına göre siberhondiklerin büyük bölümü doktora gitmekten, bedenlerinden ya da düşüncelerini açıklamaktan çekinen tipler. Hastalık tedavi edilmezse panik atağa dönüşüyor.  Tıp literatürüne giren internet hastalıklarının bazıları ise şöyle...

-Ego sörfü: Düzenli aralıklarla internette kendi ismini aratmak, hakkında ne gibi bilgilere ulaşıldığını kontrol etmek.

-Enfornografi: Bilgi açlığını internette dindirmeye çalışma hastalığı. Gençlerde sık görülüyor.

-Blog ifşacılığı: Halkın bilmemesi öğrenmemesi gereken ve yayılmamaları herkes açısından faydalı olan bilgileri online yayınlama merakı.

-Youtube-Narsizmi: Herkes beni tanımalı şiarını benimseyerek sürekli kendi videolarını internet sitelerinde yayınlama, yayınlatma bağımlılığı.

-Myspace Taklitçiliği: İnternette başka bir kişiliğe, başka bir role bürünme takıntısı.

-Google tacizcisi: Herkes hakkında mütemadiyen  Google üzerinden bilgi toplamaya çalışmak.

-Photolurking: Fotoğraf karıştırma bağımlılığı.

-Wikipedializm: İnternet anskilopedisi Wikipedia'ya katkıda bulunmaktan, yazılar yazmaktan, metinlerde tashih yapmaktan kendini alıkoyamamak.

-Crackberry: Özellikle yöneticilerin mustarip oldukları bir hastalık Crackberry. Örneğin cenaze gibi   en olmadık anlarda ve yerlerde akıllı telefonlarını çıkarıp e-maillerini kontrol etmek.

-Cheesepodding: İnternetten saçma sapan şarkılar  indirme hastalığı. Cheesepodding hastaları çoğunlukla 70'li yılların soft-rock tarzını seviyor.