Ruhr Havzası’nın önemli kentlerinden Bochum şehrinde ücretsiz W-LAN ile kablosuz internete girme imkanı sağlanıyor. Şehrin birçok yerlerine yerleştirilen sinyal vericiler sayesinde insanlar akıllı telefon, tablet veya laptop üzerinden ücretsiz internete girebilecekler.

İnternet kullanımı için kullanıcılar için ne bir engel ne de bir kayıt söz konusu olacak. Diğer taraftan bu konseptin belediye ile yerel şirketler ve tüccarların bir araya gelmesi ile oluşturulduğu öğrenildi.

Ortakların buradaki amacının ise interneti kullananların belirli bir süreden sonra ‘Buradan itibaren reklam vermek isteyen işletmeler kullanabilir’ ibaresinden reklam geliri elde etmek olduğu ima edildi. Bunun ise kullanıcıya herhangi bir dezavantaj ya da masraf getirmeyeceği ifade edildi. Bochum şehrinin bu uygulamasından sonra Ruhr Havzası’ndaki diğer şehirlerinde aynı uygulamaya geçmesi bekleniyor. Çok sayıda beldenin uygulamak için bir öncünün çıkması ve tecrübelerinden faydalanmayı bekledikleri öğrenildi. Gelsenkirchen şehrinde ise aynı gün sadece sınırlı sayıda uygulamaya geçileceği ifade edildi. Belirli mahallelerde 49 Cent ödeyen herkes 24 saat internette gezebilecek.