TÜBİTAK tarafından bu yıl 46'ıncısı düzenlenen ve genç bilim adamları yetiştirmeyi amaç edinen ‘Liselerarası Proje Yarışması’nın bölge elemeleri tamamlanarak liseli öğrencilerin hazırladığı yüzlerce proje, akademisyen jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Elemeler sonucunda Kayseri Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri öğrencilerinin hazırladığı 9 bilimsel proje finale kalmayı başardı.

Öğrencilerin hazırladığı finalist projeler arasında, Türkiye’de Tarihi Mimariye Verilen Önem, Toprak Verimliliğinin Artırılması, Sosyal Katman Oluşumunda Yerliliğin Etkileri, İşyerlerindeki Güvenlik Kameralarının Çalışanlar Üzerine Etkisi, Organik Çiçek ve Kestane Balının Meme Kanserine Etkisi, Geçmişten Geleceğe Türkiye-Endonezya İlişkileri, Pi Algoritması, Sıvı Yoğunluğunun Farklı Yöntemlerle Ölçülmesi, Yurt Arkadaşlığı ve İkinci Aile gibi konular yer alıyor.

Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi'nde 30 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ve Kayseri’nin yanı sıra Aksaray, Niğde, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat’tan gelecek projelerin de yer alacağı bölge finallerinde Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liselerinden sosyoloji dalında üç, tarihten iki, biyolojide bir, coğrafyada bir, bilgisayarda bir, fizikte de bir proje altın madalya için yarışacak.

Elde edilen başarıyla ilgili bilgi veren Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hanifi Davarcı, Bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın okullarında bir gelenek haline gelmesiyle birlikte, hem TÜBİTAK hem de diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle katıldıklarını dile getirdi. Genel Müdür Hanifi Davarcı, "Geçen yıl bölge finallerinde 5 birincilik elde etmiştik, bu yıl hedefimiz daha fazla birincilik. Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde finale kalma başarısı gösteren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyorum." dedi.