Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki vatandaşlar, darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Demokrasi nöbetine devam eden ilçe halkı, gelişmeleri de meydana kurulan televizyondan takip ediyor.
TSK içindeki hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin altıncı gününde vatandaşlar Belediye Meydanı’nda toplanarak demokrasi nöbetine devam etti. Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un ve siyasilerin meydanlara çağırmasına duyarsız kalmayan vatandaşlar, dün gece de meydanları boş bırakmadı.
Adilcevaz Belediye Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş, bir yandan gelişmeleri televizyondan izlerken bir yandan da yaşananları protesto ederek, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Cuma akşamından itibaren yaşadıklarımızı her birimiz zaten biliyoruz ve yaşıyoruz. Bütün bu yaşananlardan sonra ülkemize, devletimize, milletimize, bayrağımıza, inancımıza, çocuklarımızın geleceğine kast edenlere karşı ilk andan itibaren tek vücut olan vatandaşlarımız her şeyi ile beraber birlik beraberliğin en güzel örneğini gösteriyor. Halkımızla birlikte hiçbir siyasi taassup göstermeksizin çocuklarımızın geleceği, milletimizin bekası ve bayrağımızın dalgalanması için hep beraber bu kararlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Rabbim bir daha bizlere memleketimize ve milletimize böyle bir dert keder göstermesin. Rabbim bu millete ve devlete bu sıkıntıyı yaşatmaya çalışanlara bir daha fırsat vermesin. Bu uğurda milleti için, bayrağı için, devleti için kendi canını feda eden bütün şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet eylesin. Demokrasi nöbetimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu ise, ülkenin bekasını hedefleyen cuntacı darbecilere en güzel cevabı meydanlarda kararlıkla verdiklerini belirterek, “Biz bütün dünyada ezilenlere, mazlumlara sahip çıkıyoruz. Bundan korkuyorlar ve bunu yapıyorlar. İnşallah bu pislikleri atacağız, daha güçlü olacağız. Tüm ezilenleri desteklemeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘evinize dönün’ çağrısı gelene kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. Milli iradeyi hedef alan vatan hainlerine fırsat vermeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.