Bitlis’in Adilcevaz Kaymakamlığı, Avrupa Birliği Eğitim Projeleri kapsamında ilçedeki arıcılık mesleğinin geliştirilmesi için Belçika’daki arıcılık uygulamalarını inceledi.
Kaymakamlık tarafından Belçika’ya gönderilen ekip, burada modern arıcılık tekniklerini öğrenerek, yürütülen arıcılık faaliyetlerini yerinde gördü. Ülkedeki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile temaslarda bulunan ekip, bölgede uygulanan modern arıcılık teknikleri hakkında bilgi aldı.
Adilcevaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Feyyaz Beşkardeş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Uyguladığımız proje sayesinde Avrupa’da kullanılmakta olan modern teknikleri gördük. Arıcılık bizde de çok gelişmiş bir alan, ancak burada bize göre biraz daha sistemli bir uygulama var. Bitki örtüsünden de kaynaklanan verim artışını gözlemledik. Farklı mekanizmaların da kullanıldığını gördük. Karşılaştırma açısından güzel bir proje uyguladık. Sayın Kaymakamımıza ve projenin uygulanmasına destek veren ekibimize teşekkür ederim" dedi.
Arıcılık ekibi, Belçika’da arıcılık alanında geçmişten bugüne kadar kullanılan ekipmanların ve tekniklerin sergilendiği Arıcılık Müzesini de ziyaret etti.