BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Ahlat Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden emekliye ayrılan Sıtkı Erdemir onuruna veda yemeği düzenlendi.
Bir restoranda verilen veda yemeğine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, daire amirleri ve Ahlat Kaymakamlığı personelleri katıldı. Yemek programında emekliye ayrılan Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir ile uzun yıllar beraber çalışmış bazı kurum amirleri anılarını anlatarak bundan sonraki hayatında başarılar dilediler. Daha sonra bir konuşma yapan Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir, 42 yıllık memuriyet hayatının sonunda emekliye ayrıldığını belirtti.
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, bu vesileyle geçmişte ki emeklerinden dolayı ve bu ilçenin de bir mensubu olarak kendisine teşekkür ettiğini ifade ederek, bundan sonra ki hayatında başarılar diledi.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, Yazı İşleri Müdürü Erdemir’i biraz sevinç biraz da burukluk içerisinde uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, “Tabi 42 yıl şerefiyle, haysiyetiyle ve layıkıyla hizmet etmiş. Allah hepimize nasip etsin. Bugünleri bizim görüp göremeyeceğimiz belli değil. Kaderin önümüze neler açacağını bilemiyoruz. 2 yıl önce buraya geldiğim zaman beni öğretmen evinin orada karşıladılar. Orada amir arkadaşları tanıma ve sohbet etme imkanı buldum. Yazı İşleri Müdürümüz kendisini tanıttı. Kendisine ‘Bana ayak uydurabilecek misin’ dedim. Sonra gördük ki gerçekten 2 yıl içerisinde görev şuuru, vazife bilinci, verilen işi zamanında yapması, liyakatten asla uzaklaşmaması, konuya olan hakimiyeti, kendi mevzularıma olan hukukiyetten çalıştığım en iyi yazı işleri müdürüdür. Müdür bey 42 yıl boyunca devlete hizmet etmiş. Kendisinden hiç incinmedim. Bende eğer incittiysen hakkını helal etsin. Benimde hakkım varsa kendisine helal ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu, emekliye ayrılan Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Erdemir’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi. Veda yemeği, çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.