Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiyete intikalinin 78. yıldönümü dolayısıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde anma töreni düzenlendi.
Tatvan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle sona erdi. Programın ikinci bölümü ise Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Tatvan Uluer İlkokulu koordinatörlüğünde devam eden anma töreni, şiirlerin okunması ve Atatürk’ün hayatından kesitlerden oluşan slayt gösterisiyle son buldu.
Törene, Bitlis Vali Yardımcısı Tatvan Kaymakam Vekili Kamil Güzel, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören kapsamında, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda da aynı anda anma programı düzenlendi.