Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından, dar gelirli vatandaşların temel gıda maddesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu ‘Sosyal Market’in açılışı yapıldı.
Açılışı Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından gerçekleştirilen Sosyal Market’ten maddi imkanı düşük olan ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanabileceği belirtildi. Sosyal Market açılışına katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, iş adamlarının da projeye destek olmalarını temenni ettiklerini söyleyerek, "Bu ilçenin sosyal marketi, ekonomik durumu zayıf ve yardıma muhtaç olan herkes buradan faydalanabilecek. Yardım için ideal bir kanal burası, o yüzden buraya herkesin destek olması gerektiğini düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Sosyal belediyecilik adı altında Tatvan Belediyesi olarak Sosyal Market projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, amaçlarının yoksul ve dar gelirli vatandaşların bir market havasında temel gıda maddelerini alabilmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Aksoy, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, hazırlanmış ve limit yüklenmiş kartlarla gelip buradan alışveriş yaparak aldıkları temel gıda maddelerini hizmetine sunulan servis araçlarıyla evlerine götürebilecekler. Bugün itibarıyla Sosyal Market’imizi hizmete açtık. Ramazan ayı dolayısıyla açılışımızı bugüne denk getirdik. Vatandaşlarımızın el avuç açmalarını istemiyoruz. Allah nasip ederse ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yüklemiş olduğumuz manyetik kartlarla temel gıda maddelerini gelip okutarak alacaklar. Sosyal Market’imizde bulunan temel gıda maddelerimiz bir ailenin bir aylık temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde kartlara yüklenmiş bulunmaktadır. Tabi biz istiyoruz ki hali vakti yerinde olan iş adamlarımız da gönül huzuruyla bu marketimize katkı sunsunlar. Biz de gönül huzuruyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. Biz burada sadece belediye kaynakları olarak değil, bize katkı sunacak olan herkese açığız. Sosyal Market projesi kapsamında kardeş belediye olduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Ramazan ayı münasebetiyle temel gıda maddelerini bize gönderdiler" diye konuştu.
Sosyal Market açılışına kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.