Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vatan nöbeti devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıkan halk 23. gecedir sürdürdüğü nöbetinin finali muhteşem oldu.
Atatürk Anıtı önünde toplanan İnegöl halkı, 25’er metrelik dev bayraklar ve ellerindeki bayraklar ile İnegöl Tarihi Mehteri eşliğinde “Demokrasiye Saygı, Milli İrade Yürüyüşü”ne katıldı. Protokol üyelerinin de katılım gösterdiği yürüyüşte binler, Atatürk Bulvarını takibin Belediye önüne kadar yürüdü.
Belediye önünde İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi parti temsilcileri, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “15 Temmuz akşamı bir daha düşünmeyi bile istemediğimiz dehşet gecenin ardından 23 gündür milletimiz ülke genelinde öyle bir kenetlendi ki tüm siyasi partiler, tüm mahallelerimiz, gençlerimiz hep birlikte burada. Bu akşam, İnegöl’deki son programımızı yapıyoruz. Bu, AK Parti’ye ya da cumhurbaşkanına yapılmış bir hamle değildi. Türkiye’nin birliğine ve demokrasisine vurulmuş bir hamleydi. O yüzden ilk günden itibaren farklı siyasi partili kardeşlerimiz de buradalar. Cumhurbaşkanımızı en son 2005 senesinde İnegöl’de ağırlamıştık. Cumhurbaşkanımızı çok özlediğimizi, kendisini en kısa zamanda İnegöl’de görmek istediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Meğer ki biz birbirimizi ne kadar çok seviyormuşuz. Seçim zamanı siyasetimizi yapacağız, herkes eleştiri ve önerilerini ortaya koyacak ama şanlı bayrağımız altında bir ve beraber olmayı hiçbir zaman bırakmayacağız. Sizin şer bildiklerinizde hayır vardır, Cenab-ı Hakk bunu hayra çıkarsın” dedi.
İnegöl’de çok güzel bir tablo olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’da merkez dışında en büyük heyecan İnegöl’de. Sizlerle gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her yerinde güzellikler yaşıyoruz. İlk günden beri meydanlardayız. Bu millet hiçbir zaman için böyle şeyleri hak etmedi” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “15 Temmuz akşamı aldığımız bir haberle içimizi bir duygu kapladı. Olağanüstü durumla karşı karşıya geldik, hepimiz aynı anda aynı şeyi hissettik ve o anda evlerinde oturanlar evlerinden, kahvehanede oturanlar kahvehanelerinden bu olağanüstü duruma tepki koymak için bir yeniden dirilişe geçtiler. O akşam yola çıkarken nerede buluşmamız gerekir anlayışıyla hiç kimsenin çağrısı olmaksızın İnegöl Belediye meydanında aziz milletimiz toplanmaya başladı. Toplanırken alelacele evden çıkarken hepimizin pür dikkat kesildiği ve yanından ayırmamak için gayret gösterdiği 2 şey vardı. Biri yanımıza Kur’an-ı Kerim’i, Yasin cüzlerini almıştık bir de partimiz, görüşlerimiz farklı olsa da şanlı al bayrağımızı almıştık ve demiştik ki; Türkiye’ye bir işgal hareketi başlıyor, milli irademize darbe teşebbüsü var, ne yapmalı, nasıl dik durmalı, bunu nasıl püskürtmeliyim anlayışıyla sokaklara çıktık. Akın akın bu meydana geldik. 80 bin hemşerimiz buradaydı. Gelemeyenler çocuklarına ‘Kur’an okumaya başlıyorum ama gönlüm orada’ demişti” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise, “Cumhurbaşkanımıza davetinizi ısrarla ulaştırmaya çalışacağım. Cumhurbaşkanımız her tarafı çok sever ama destanların yazılmaya başladığı, Osmanlı kaynağı İnegöl’ü, Bursa’yı çok daha sever. Bunu yakinen biliyorum” dedi.