Bu sene ‘Kent diyalogları’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen Bursa FotoFest kapsamında yapılan sanatçı söyleşinin ilk konuğu Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov oldu.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle düzenlenen 6. FotoFest, Cumhuriyet Caddesi’ndeki festival yürüyüşü ve Merinos AKKM Fuar Alanı’ndaki fotoğraf sergisinin açılışının ardından dolu dolu programlarıyla devam ediyor. Portfolyo değerlendirmeleri, söyleşi ve seminerlerle usta isimleri fotoğraf tutkunlarıyla buluşturan Bursa FotoFest, Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov’u ağırladı. BursaFotoFest’e davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Rathnov, Kopenhag ve Paris’te fotoğraf galerileri açtığını söyledi. Danimarka’da fotoğrafçılarla birlikte bir mekan açarak çalışmaları derlemeye başladıklarını ifade eden Rathnov, Danimarka’da fotoğraf üzerine önemli görevi üstlendiklerini dile getirdi.
Danimarka’daki kentsel fotoğrafçılık ve Danimarka’nın fotoğraf sanatının gelişimindeki önemli sanatçıların çalışmalarını paylaşan Rathnov, fotoğraf sanatının gelişiminde yapılan çalışmalardan örnek sundu. Programın sonunda Bufsad Başkanı Serpil Savaş tarafından Benja Rathnov’a günün anısına plaket takdim edildi.