Nilüfer Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen hijyen eğitimine katılan kadın dernekleri üyelerine sertifikaları verildi.
Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Hijyen Eğitimi Sorumlusu Mustafa Zafer tarafından verilen eğitimlere 21 kadın derneğinden toplam 150 kadın katıldı. Gıda üretiminde hijyenin sağlanması ve gıdaların doğru şekilde saklanması gibi konularda önemli bilgilerin verildiği eğitimlere katılanlar törenle sertifikalarını aldı.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadının dernekler aracılığıyla güçlenmesine katkıda bulunduklarını belirterek, "Bugün itibariyle kadın derneklerimizin sayısı 38’e yükselmiş durumda. Ama sadece dernekle iş bitmiyor. Biz Nilüfer Belediyesi olarak satış üniteleri ya da satış fırsatlarının sağlanması, aynı zamanda ürünlerinin tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Festivallerimizde ya da çeşitli faaliyetlerimizde kadın derneklerimizle iş birliği içerisinde oluyoruz. Ayrıca onlara başka şehirlerdeki dernekleri görme imkanı sunuyoruz" diye konuştu.