Bursa’da, Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (OSMEK) eğitimler başladı.
Bu yıl ilk kez açılan hasta, yaşlı ve refakatçı bakım kursu, vatandaşlara henüz kursiyerken bile para kazandırıyor. İş-Kur ve Halk Eğitim iş birliğiyle düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, kurs sonunda alacakları sertifika ile de iş sahibi olmayı garantileyecek.
Üretim ve istihdama sağladığı katkı ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan OSMEK kurslarına bu yıl 4 bine yakın başvuru olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “13 ayrı kültür merkezinde açılan 100 farklı sınıfta başlayan eğitimlere ise 2 binin üzerinde kursiyer kayıt yaptırdı. El sanatları, girişimcilik, hasta kabul, dil ve desinatörlük gibi 46 farklı branşta açmış olduğumuz kurslarımızı, İş-Kur ve Halk Eğitim ile birlikte düzenliyoruz. Dolayısıyla, başarılı olan kursiyerlerimiz, aldıkları sertifikalarla istihdam sıkıntısı çekmiyor. Birçok kursiyerimiz de kendi işinin başına geçiyor” dedi.
OSMEK bünyesinde bu yıl ilk kez açılan hasta, yaşlı ve refakatçı bakım kursunun, henüz eğitim döneminde kursiyerlere para kazandırdığını söyleyen Mustafa Dündar, “Bu kursumuz İş-Kur destekli bir proje. Dolayısıyla kursu başarıyla tamamlayıp sertifika aldıktan sonra işe yerleştirme konusunda İş-Kur kendilerine yardımcı olacak. Bir nevi iş garantili kurs diyebiliriz. Ayrıca, kurs süresince de günlük masraflarını karşılayacak kadar da olsa, İş-Kur’un kendilerine belli bir mali desteği mevcut. Yani, daha eğitim sırasında para kazanmaya başlıyorlar. Bu kurslar, iş ve meslek sahibi yapmanın yanında, kişilerin özgüveninin gelişimine de katkı sağlayan önemli birer araç” diye konuştu.
Kursiyerlerden Büşra Dere, “Sonunda biz de yaşlanacağız. Yaşlı ve hasta insanların bakıma ihtiyaç duyduğunu düşünerek bu kursa kaydoldum. Üniversite mezunuyum, ancak kendi mesleğimi yapmak yerine, çok sevdiğim yaşlılarla vakit geçirmek için kursa katıldım” dedi.