Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu, halk iradesinin tüm demokrasilerde belirleyici unsur olduğuna dikkat çekerek, “Her fırsatta ifade ettiğimiz bu iradeyi dışlayarak, onu temsil eden meclisi devre dışı bırakmayı hedefleyen her türlü darbe girişimine sonuna kadar karşıyız” dedi.
15Temmuz gecesi yaşanan olayları üzerine bir açıklama yapan Rodoplu, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu çoğulcu demokrasinin yerleşmesinin herkes için bir gereksinim olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Türk Rotaryenleri olarak, Tüm dünyadaki Rotary kulüpleri aynı ortak hedefler çerçevesinde dünyamızı ve yaşadığımız çevreyi daha güzel ve yaşanır kılmak için gönüllü olarak çalışmaktayız. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimi öncelikli çalışma alanlarımız içindedir. Ekonomik ve toplumsal gelişimin ancak demokrasi içinde olabileceğine inanıyoruz. Halkın iradesinin tüm demokrasilerde tek ve belirleyici unsur olduğuna inanıyor ve bu iradeyi dışlamak ve TBMM’yi devre dışında bırakacak her türlü girişime karşıyız. Demokrasiye karşı darbe girişiminde bulunan odakların uzun yıllardan beri eğitimden, yargıya, ordudan, polis teşkilatına ve bürokrasiye kadar devletin tüm organlarında yuvalandığının farkındayız. Hukuk kuralları içinde kalarak devletin içine sızan tüm bu yapılanmaların temizlenmesini ve cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bu alçakça girişim sırasında şehit olan asker ve polislerimize, devlet görevlilerine, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk milletine geçmiş olsun.”