Bayramiç ilçesinde kahvehanelerde uzun süredir 50 kuştan satılan çay 75 kuruşa, kahve ise 1.50 TL’ye çıkınca kahvehaneci esnafın sevinirken, vatandaş ise fiyatı yüksek buldu.
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde kahvehanelerde uzun süredir 50 kuştan satılan çay 75 kuruşa, kahve ise 1.50 TL’ye çıkınca kahvehaneci esnafın sevinirken, vatandaş ise fiyatları yüksek buldu. 2015 yılının Ocak ayından buyana çaya 50, kahveye ise 1 lira fiyat uygulaması yapan kahvehaneci esnafı, 2016 yılının ocak ayında esnaf odası tarafından verilen 60 kuruşluk tarifeyi uygulamamıştı. Son olarak verilen 15 kuruşluk zam ile 75 kuruşa çıkan çay vatandaş tarafından yüzde 50 zam olarak algılandı.
Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Esnaf Odası Başkanı İsmail Yıldırım, çay ve kahveye verilen fiyat artışının halk arasında yüzde 50 zam olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Yıldırım, "Çay ve kahve fiyatları son olarak 2015 yılı başında çay 50 kuruş, kahve ise 1 liradan satılmaya başlamıştı. Kahveci esnafı 2016 yılı başında çay ve kahveye fiyat geçişi talebinde bulunmuş bizde oda olarak çaya 60 kuruş, kahveye ise 1.25 kuruş fiyat vermiştik. Kahvehaneci esnafı ise bu fiyat geçişini satışa yansıtmadı. Son olarak kahveci esnafının fiyat geçişi talebini çayda 50 kuruş kahvede ise 1.50 kuruş olarak belirledik. Esnaf bu fiyatı uygulamaya koydu" dedi.
Vatandaş ise fiyatları çok yüksek bularak; "kışa girerken çay ve kahveye yüzde elli zam uygulandı. Bu fiyat çok yüksek. Bir Kg elma 50 ila 60 kuruştan satılıyor. Kapya biber ve domates pazarda 1 liradan satılıyor. Bir bardak çay 75 kuruş, bir fincan kahve ise 1.50 kuruş bu kış zor geçecek" diye fiyatlara tepki gösterdi.
Kahvehane işletmecileri ise fiyatların çok uzun süredir değişmediğini, maliyetlerin ise her geçen gün artığını, boğaz tokluğuna hizmet verdiklerini ifade ettiler.