Farklı ülkelerden katılan binlerce gönüllünün meşalesinin taşıdığı Peace Run (Barış Koşusu) ekibi, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bulunan Türkmenli Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.
Gönüllüler okul öğrencileri ile birlikte çeşitli oyunlar oynayıp, şarkı söyleyerek kısa süreliğinde de olsa eğlenceli vakit geçirdiler. Bu etkinliğe katılan gönüllüler Barış ve Dostluğu simgeleyen meşale, gönülden gönüle sevgi ve birliğin geçmesi için elden ele dolaştı.
Peace Run etkinliğine; gurup sözcüsü Çek Cumhuriyeti’nden Ondrey Mocny, İngiltere’den Devashishu Torpy, Bulgaristan’dan Vijayanta Viglov, Rusya’dan Dmitri Shadrın, Moldova’dan Zinaida Palik, Rusya’dan Svetlana Perevozchikova, Sravana Novikova ve Anna Khimchinskaia, Gülenay Raban Tekin Gökçeada, Nilan Javornicky Çek Cumhuriyeti, Salil Wilson Avustralya, Vladyslav Bilokrly Ukrayna’dan katıldı.
Etkinlik ile ilgili bilgi veren gurup sözcüsü Ondrey Mocny, "Dünya Barış Koşusu 1987 yılında, Sri Chinmoy tarafından sevgi, barış ve birliktelik ruhu için kuruldu. Bu ruh, koşuya dahil olan herkesin yüreğine dokunan ve konuşan kendisine de nüfuz bir ruhtu. Herkesin içinde bir tutam umut vardır: daha iyi bir dünya ve daha mutlu bir gelecek için bir umuttur. Meşale, farklı milletlerin ve inançların birliğini, dostluğunu, anlayışı ve faklı milletlerin bir araya gelmesiyle oluşan uluslararası barışı simgelemektedir. Herkes bu etkinliğe katılabilir ve içlerindeki tüm güzelliklerin bu meşaleye dokunarak tüm dünyaya taşınmasını sağlayabilir. Sri Chınmoy’un bir sözü vardır. Barış savaşın eksik olması değildir. Barış uyumun, eğlencenin ve olmasıdır. Barış insan hayatının mutlak mükemmelliğini ortaya koymaktır" dedi.
Etkinlik Türkmenli Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri konukları en iyi şekilde ağırlamasının ardından Barış Meşalesi barış gönüllüleri ile buluşmak için yola çıktı.
Peace Run gönüllüleri Türkmenli ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Günün anısına uygun olarak Okul Müdürlüğüne Teşekkür Belgesi takdim edildi. Bir sonraki barış koşusunda görüşmek dilekleriyle etkinlik sona erdi.