Biga Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şeker, yazılı basın açıklamasında bulunarak ilçe merkezinde asılan afişler hakkında bilgiler verdi.
Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, “ İlçemizin bazı bölgelerinde asılı bulunan ‘İşyeri açmadan önce mutlaka Belediyemize müracaat ediniz’ afişini kullanmamızın nedeni; işyeri ruhsatına bakış açısını değiştirmek. Trafikte emniyet kemeri ile kask takmak ne ise; işletme sahipleri için de işyeri ruhsatı odur. Ruhsat verilen bir işyerinde yangın önlemlerinin aldırılması hayat kurtarabilir. Benzeri birçok uygulama ve resmi evrak, işin bütününe bakıldığında işyeri sahibi ya da kiracısını güvence altına almaktadır. Bu nedenle afişlerimizde ‘Önce bilgi al sonra ruhsat’ sloganımızı kullandık" dedi.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın ‘Çaylar Başkandan’ sloganıyla başlattığı Halk Meclisleri’nin ardından Biga Belediyesi müdürleri de vatandaşları çay içmeye davet etti. Biga Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şeker açıklamasının sonunda işyeri açmak isteyenleri çay içmeye davet ettiklerini belirterek, “İşletme açmak ya da yatırım yapmak isteyen herkesin Zabıta Müdürlüğü’ne bir çay içmeye bekliyor, yeni açılan işletme sahiplerine hayırlı işler, bereketli bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.