Yaz sezonuna yoğun bir çalışma temposi ile devam eden Çankırı Belediyesi, Fatih Mahallesi Tarım Kredi Konutları’nda asfalt ve kaldırım yapımı çalışmalarına başladı. Yapım süresi 5 ay olan çalışmalar tamamlandığında bölge halkı rahat ve modern bir ulaşım imkanına kavuşacak.
Çankırı Belediyesi, kentin birçok noktasında sürdürdüğü yol yapım ve kaldırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediye tarafından ihale edilerek, yapımına başlanan çalışmalar kapsamında Fatih Mahallesi, Tuzlu Bağları mevkiinde bulunan Tarım Kredi Konutları’nda sıcak asfalt, kaldırım ve yol yapım çalışmaları başlatıldı. Toplam ihale süresi 5 ay olan çalışmaların 2 buçuk aylık süresi tamamlanırken, çalışmaların tamamen sona ermesi ile birlikte bölgede ikamet eden vatandaşlara daha rahat ve kolay ulaşım imkanı sağlanacak.
Toplam yerleşim alanı 50 dönüm olan bölgede 14 sokakta kaldırım çalışmaları sürdürülüyor. Yol yükseltme, genişletme ve kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra asfaltlama işlemi yapılacak olan bölgede 10 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Bölge halkının hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarla birlikte, toplam 15 bin m²’lik alanda tretuvar çalışması yapılıyor. Hızlı ve yoğun bir tempo ile devam eden çalışmalarda 10 bin metre de bordür döşemesi yapılacak.
Çalışmaların tamamlanması ile birlikte, bölgede ikamet eden vatandaşlar hem yaya olarak, hem de araçlarıyla rahat bir ulaşım imkanına kavuşacak. Yoğun bir tempo ile yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra bölge de modern ve renkli bir görüntü katacak.