Mamak Belediyesi ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Mamak Şafaktepe Konağı’nda Kardeşlik ve Birliktelik İftar Yemeği ve Programı düzenledi.

İftar yemeği ve programa İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Onur Kurulu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, İdareci ve Bürokratlar Birliği Yönetim Kurulu ve diğer kurulları, Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, işadamları, basın temsilcileri, sendika temsilcileri, şehit, gazi, yetimler ve yakınları, dernek üyeleri ve toplumun değişik kesimleri katıldı.

İftar yemeği sonrası çocukların okudukları dua, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından dağıtılan pamuk şekeri, yalama şekeri, balon, top, oyuncaklar ve çocuklarla olan yakınlık, ortam oldukça etkileyici ve görülmeye değerdi.

"MAZLUMUN YANINDA"

Programda konuşan Yücel Can milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak "Derneğimiz 2009 yılında merkezi Ankara'da kurulan ve logosunda da olduğu gibi insana hizmette sınır tanımayan, milli birlik beraberlik kadar evrensel değerlere de bağlı ve farkındalığı olan bir sivil toplum kuruluşu. Sloganları proje, projeleri slogan olan bir sivil toplum kuruluşu. 'Biz Birlikte Güçlüyüz', 'Geleneksel Çocuk Oyunları', ‘Balkanlarda Kültürel Miras' ‘Bir Elini Tut' Projeleriyle öncelikle kardeşlik, birlik, beraberlik, paylaşma, inanç- kutsal ve milli değerler ile başlayan çalışmaların hayatta uygulamaya çalışıldığını, terörün ve darbenin, vatan ve bayrak gibi değerlerin olmazsa olma ve kırmızı çizgileri olduğunu;  çalışmaların ve projelerin Türkiye ile sınırlı kalmayıp Cerablus'ta, Afrin'de, Irak'ta, Suriye’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da; dünyanın dört bir yanında, yani zulüm neredeyse İdareci ve Bürokratlar Derneği orada mazlumun yanında,  zalimin karşısında olmuştur. Terörün ve darbenin her türlüsüne sıfır tolerans vererek aynı zamanda Ensar ve Muhacir anlayışı içerisinde hizmetlerine devam ettiklerini, inanç ve kültür olarak da evlerine sığınanlara en güzel şekilde davranmanın üslubu ile hareket ettiklerini belirtti. Can; bu çocuklar ile altı yıldır birlikteyiz. Kim annesiz, babasız, vatansız kalmak ister. Yardım derneği değiliz ama çok şükür sınır tanımaz bir halde insan onurunu kurtarmak, karnı ve gözü doyurarak aynı zamanda da gönlü doyurarak huzuru, emniyeti tesis etmeye çalıştıklarını, bu anlamda Hakverdi Altuğ, Zeynep Kaya, yetim ailelerle tanıştırdı kendilerine teşekkür ederiz.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can; Hayır, sosyal hizmet ve sosyal yardım çalışmaların Yönetim Kurulu Üyemiz Basın Bahri Gümüşcü’nün koordinesinde ve Genel Başkan Yardımcımız hayırsever Süleyman Muslu ve isimlerini sayamayacağımız hamiyetperverlerin destekleri ile ramazan ayında hergün 300 pide, 600 ekmek, 120 aileye iftar, temel ihtiyaç, ev eşyaları engelli ve muhtaçlar için de hayat devam ettiği için de ramazan öncesi ve sonrası da hayrınıza vesile oluyoruz. Oldukça şeffaf ve her kesi kucaklayan bir şekilde iftar programına yapmış olduğumuz davette bulunduk. Malum ramazan günler sayılı ve yoğun iftar programları var.

İftar için desteklerini esirgemeyen Mamak Belediye Başkanı Sayın Ömer Köse’ye, Derneğimize her zaman desteklerini esirgemeyen ve programımıza teşrif eden İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yüksek İstişare ve Onur Kurulu Başkanı Sayın Celalettin Güvenç'e, yoğun programları nedeniyle yetim kelimesi duyunca bizi tercih eden Elazığ Milletvekili Sayın Metin Bulut’a, Onur Kurulu Üyemiz Sayın Zekeriya Aslan’a, BAKADEMİ-İBA Başkanımız Sayın Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu’na, bizi yalnız bırakmayan Tüsiav, Mesvak, Meyad, Türk-İş Sağlık İş Sendikası, Avrupa Gazeteciler, Baskil, Sarıkayalılar Dernek Başkanı ve Temsilcilerine, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu- diğer kurullara- kadın kollarına, üyelere, Biz Birlikte Güçlüyüz Platformu katılımcılarına, idare ver bürokrasiyi temsil eden kıymetli misafirlerimize, işadamlarımıza, bütün katılımcılarımıza; burada hemen hemen her fikirden her meslekten her görüşten insanları yetim sofrasında bir araya getirerek 'Yetim Gülerse Dünya Güler' sloganı içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. ve tüm üyelerimize katkılarından ve teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Programa katılan bir diğer isim Milletvekili Celalettin Güvenç ise Gazi ve şehitlere minnet duyduğunu belirterek, "Bildiğiniz üzere bir avuç bürokrat kardeşimizin kurduğu İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğimiz güzel önemli hayır işlerine imza atıyor. Önce 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' diye bir proje yaptı. Sonrasına 'Biz birlikte güçlüyüz' dedi ve Anadolu'nun değişik kentlerinde insanlarımızı bir araya getirdik. Her Ramazan'da da ihtiyaç içinde olan insanlarımıza ya iftar veriyor ya da yiyecek yardımında bulunuyor. Bu sene de bu gelenek devam etti. Bugün de Mamak Belediyesi'nin destekleriyle Mamak'tayız. Salonda Suriye'de şehit düşmüş, yaralanıp gazi olmuş insanların aileleri ve yetim çocukları var. Hepsiyle tek tek görüştük. Dolayısıyla çok güzel, anlamlı bir iftar. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize şifa versin; onlara minnet duyuyoruz. Bu coğrafyada özgür ve bağımsız olarak Albayrağımızın gölgesi altında yaşıyorsak; bu kahramanlarımızın canları ve kanları pahasınadır. Onları geri getirmek mümkün değil ama en azından çocuklarını ve ailelerini ihmal etmemek önemli. Bu açıdan Mamak Belediyesi'ne, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel Kardeşime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Milletvekilleri Sayın Celalettin Güvenç, Metin Bulut ve Dernek Genel Başkanı Yücel Can tarafından hayırlı hizmetleri ve çalışmaları nedeniyle işadamları Sayın Süleyman Muslu ve Bahri Gümüşcü’ye plaket takdim edildi.

Program konukların fikir, temenni ve teşekkürleri ile sona erdi.