Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yuvadan düşen kuşları için çırpınan bir saksağana itfaiye ekipleri yardım etti. Ekiplerin yavruları tekrar yuvalarına koymasını anne saksağan dikkatlice izledi.
İzmit Oramiral Sabri Yalım Caddesi üzerinde bir kafeterya bahçesinde bulunan 10 metrelik çak ağacındaki yuvalarından düşen yavru saksağanlara itfaiye yardım etti. Yavruları yuvadan düştükten sonra kafeterya bahçesi üzerinde sürekli uçarak bağıran saksağanı gören işletmeciler önce durumu anlayamadı. Daha sonra bahçeyi gezen ekipler yerdeki yavru kuşları görünce önce kuşları kediler yemesin diye yüksek bir yere koydu, ardından durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yavru kuşları düştükleri yerden alarak bir kovaya koydu. Ağacın yüksek olması nedeniyle itfaiye aracının merdivenini kullanarak ağaçtaki yuvaya yaklaşan ekipler, yavru kuşları özenle yuvalarına geri koydu. İtfaiye ekiplerinin yavru kuşları yuvaya koyduğu anlarda ise zaman zaman ağaç üzerinde uçan anne saksağan, çalışmaları dikkatle izledi. Ekiplerin yavruları yuvalarına yerleştirmesinin ardından ise anne saksağan hızla yuvaya uçarak yavrularının yanına gitti.
Yavruları yerden alarak tekrar yuvalarına yerleştirilmesi için itfaiyeyi arayan kafeterya sahipleri ise yavruların kurtulduğu için mutlu olduklarını dile getirdi.