Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı H.Aslan Nurduğdu, 13 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi içeride ve dışarıda büyük sıkıntılara sevk ettiğini belirterek, “Türkiye içeride ve dışarıda büyük sıkıntı yaşıyor. AKP iktidarının baskıcı tutumu ve zulmü karşısında sıkıntı çeken halkımızı CHP iktidara gelerek kurtaracaktır.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, diğer milletvekili adayları ve partililerle birlikte Yozgat’ın ilçe ve köylerinde ziyaretlerde bulunan H.Aslan Nurdoğdu, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek partisinin projeleri hakkında bilgi verdi. Ziyaret ettiği ilçe ve köylerde vatandaşların yakın ilgisinden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Nurdoğdu, “Halkımızın bizlere olan ilgisi partimize olan ilgisini ve sevgisini gösteriyor. Vatandaşlarımız artık ülkedeki kötü gidişata dur demeye hazırlanıyor. Bunun içinde büyük bir ümitle 7 haziran seçimlerini bekliyor.” dedi.

Yozgatlıların AK Parti’ye verdiği desteğin karşılığını hizmet olarak alamadığını söyleyen Nurdoğdu, “Yozgatlı vatandaşlarımız elini vicdanına koyarak 13 yıllık AKP iktidarının ilimize yaptığı hizmetlere bir baksın. Hızlı tren çalışması temeli 2009 yılında atıldı ve 2012 yılında ulaşıma açılması planlanıyordu. Sonra 2014 yılına ertelendi ve daha sonra açılışın bu kez de 2015 yılı derken adeta yılan hikayesine döndü. Aynı şekilde havaalanı projesi de yine AKP’liler tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmaktadır. Geçen yıl bitirilmesi planlanmak üzere temeli atılan hastanede henüz inşaat çalışması yeni başladı. OSB’de bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar fabrika varken, vatandaşın gözünü boyamak adına ikinci fabrika kuracağız diye kamuoyunda algı oluşturmaya çalışan AKP’li mülletvekillerine vatandaşlarımız gereken cevabı inanıyorum ki 7 Haziran seçiminde sandıkta verecektir. OSB’de 3-5 fabrika var. Onlarda sıkıntı içerisinde faaliyetlerini sürdürürken bazı AKP’li vekiller ikinci OSB kuracağız nasıl diyebilir. Sen önce şuan can çekişen insanlarımızın evine ekmek götürmeye çalıştığı fabrikaları canlandırmaya teşvik edin. Bırakın ikinci fabrikayı. Şuan binlerce gencimiz iş bulamıyor, evine ekmek götüremiyor.” diye konuştu.

'YOZGAT HER YIL 10 BİN GÖÇ VERİYOR'

İlde ekonomik sıkıntılar işsizlik geçim sıkıntısı sebebiyle her yıl 10 bin kişinin başka illere göç ettiğini vurgulayan Nurdoğdu, “Yozgat’ı yatırımlarla şantiyeye çevirdiklerini söyleyerek toz pempe göstermeye çalışan AKP’liler, sadece her yıl ilden geçen insanlara baktığı zaman bunun büyük bir yalan olduğunu anlarlar. CHP iktidarı tamamen halkın iktidarı olacak. Padişahımız sarayımız olmayacak. AKP’li bakan, milletvekilleri, yada partililerin çocukları, akrabaları yandaşları gibi işe alınarak vatandaşlarımıza asla ayrımcılık yapmayacağız. Kanun neyi emrediyorsa adama göre kişiye göre asla hukuk adalet olmayacak. Hukuk neyi gerektiriyorsa kanun onu yapacak. Yani 17-25 yolsuzluk operasyonu sonrası rafa kaldırılan hukuku CHP iktidarı yeniden tesis edecek.” ifadelerini kullandı.