Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Dursun Aytaç, Türkiye'de hukukun rafa kaldırıldığını söyledi. Aytaç, "Artık hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku geçerli." dedi.

Yönetimi TMSF'ye devredilen Bank Asya hakkında açıklama yapan Aytaç, "Herkesin gözü önünde, hukuk tamamen hiçe sayılarak belli bir kişiden gelen talimat ile TMSF tarafından Bank Asya gasp edilmiştir. Türkiye uzun süredir, hukuk garabeti yaşamaktadır. Belgesiz sorgusuz tutuklamalar ile verdiği kararlar neticesinde görevden alınan hakimler sıradan olaylar haline gelmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı görülmemiştir. Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'larını yayınlamasının ardından zor durumda kalan iktidar insanların bu olayı görmemesi adına, önce MİT TIR'ları haberine yayın yasağı getirmiş büyük bir habercilik başarısı göstererek olayı haberleştiren gazeteciye dava açılmıştır. Tam bu olayın yaşandığı gün ise yeni bir algı operasyonu yapılarak hukuksuz olarak Bank Asya TMSF tarafından gasp edilmiştir. Bundan birkaç gün önce başbakan, bir iş adamının evinde iş adamları ile toplantı yaptı. Bu toplantıda iş adamlarına bir gözdağı verildi. Biz istediğimiz kişiye, istediğimiz zaman operasyon yaparız, mal varlığına el koyarız. Hukukta emniyette bizim emrimizde sizde bizim yanımızda olun yoksa zararlı çıkarsınız uyarısı yapıldı. İktidar, mülkiyet hakkını ihlal etmektedir. Bu aynı zamanda hukukun, güvenliğin yok oluşudur. Bir ülkede hukuki güvenlik yok olduğunda istikrar olmaz. Yatırım olmaz, mevcut yatırımcı da kaçar. İktidara kim muhalifse düşman hukuku uygulanıyor. Bu, sermaye düşmanlığıdır, mülkiyet hakkının ihlalidir." dedi.

"HUKUK SİYASİ SOPA OLMUŞTUR"

İktidar tarafından hukukun bir sopa gibi kullanıldığını iddia eden Aytaç, şöyle devam etti: "Burada mülkiyet hakkı ihlal edildiği için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı vardır. Hukuk kırıntısı varsa bu yanlışlıktan mutlaka dönülecektir. Burada dönmezse AİHM'den dönecektir. Türkiye'de hukuk siyasi sopa olarak kullanılıyor. Yargı, yargı olmaktan çıkmış, karar veren yargıçlar, soruşturma yapan savcılar cezaevinde tutulur hale gelmiş, savunma merciinde olan avukatlar adliyelere dahi alınmamaya başlamıştır. İktidar önümüzdeki seçimleri kaybettiğinde bütün hukuksuzlukların ortaya çıkarılacağını gayet iyi biliyor. Bu nedenle iktidarını kaybetmeme adına her gün yeni bir algı operasyonu yapıyor. Fakat vatandaşlarımız artık gerçekleri görüyor, yapılanların hukuksuz olduğunu çok iyi anlıyor. İnsanlar olaylara bakınca bugün Bank Asya'yı gasp eden iktidar yarın benim evimi iş yerimi arabamı da gasp eder diye düşünmeye başlamıştır."

Başkan Dursun Aytaç, bu hukuksuzlukları yapanların bir gün adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.