Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı, 1 Kasım erken genel seçimleri için hazırlıklarını yaptıklarını ve yapılacak seçimde Ordu’daki hedeflerinin en az 3 milletvekili olduğunu söyledi.

Başkan Bodancı yaptığı açıklamada Hakkâri Dağlıca’daki PKK terör örgüt üyeleri tarafından saldırı sonrası şehit düşen askerler için üzüntülü olduklarını belirtti. Bodancı, şunları kaydetti: “1 Kasım erken genel seçim hazırlıklarımız devam ediyor. Seçime hazırlıklarımızı da gerek genel başkanlığımıza gerek ise milletvekillerimize bildirdik. Milletvekillerimiz il ve bölgelerde ziyaretler yaparak, AKP iktidarının neden koalisyon kurdurmadığının tespitlerini araştırıp belgeliyorlar.

TÜRKİYE’MİZİN BAŞI SAĞ OLSUN İÇİMİZ YANIYOR

İçimizin yandığı, şehitsiz geçmeyen şu son aylarda aslında seçim konuşmak çok da hoş değil. Seçim o kadar da umurumuzda değil. Ülke o hale geldi ki artık seçimden de seçilmekten de insanların soğudu bir noktaya geldik. Maalesef içimizi en çok acıtan konulardan bir tanesi de bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden şahsın bir televizyon kanalında pişkin pişkin hala daha insanları ve milletimizi tehdit edercesine, çok cahilce bir insanın bile söylemeyeceği '400 milletvekilini bir partiye verseydiniz bunlar olmayacaktı' tehditleri savurulan şu günlerde hangi genel seçimlerden bahsedebiliriz ki? Saat 15.30'da Hakkari Dağlıca'da bu menfur olay meydana geldi. Saat 18.00'da PKK’nın yaptığı bu olayı kendilerine ait internet sitelerinde yayınladığı bir dönemde Başbakan’ın Konya’daki statta Hollanda galibiyetini yanına şehit çocuğunu da alarak pişkin pişkin poz verdiği şu günlerde hangi vicdana sığdırıp da seçim hesabı yapabiliriz ki? Onun için buradan sağduyulu, vicdan sahibi bütün seçmenlere artık resmin bütününü görmeleri gerektiğini, 'ya beni seçersiniz ya da bu kaosla uğraşırsınız' şantajından bu ülkeyi kurtarmaları gerektiğini, bu pişkinliklere artık son vermeleri gerektiğinin geç kalındığını hatırlatarak bu duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

BU SEÇİMDE AN AZ 3 VEKİL ÇIKARTACAĞIZ

Biz şimdiye kadar Ordu’muzda bir milletvekili ile seçim alıyorduk. 7 Haziran genel seçimlerinde biz milletimize güvendik, milletimiz bize güvendi 2 milletvekili çıkarttık. 1 Kasım erken genel seçimlerinde ise en az 3 milletvekilini meclise göndereceğiz inşallah. Çünkü 17-25 Aralık AKP’nin yolsuzlukta, hırsızlıkta zirve yaptığı ve eline yüzüne bulaştırarak onların asıl gerçek yüzünü gösteren tablo oldu. Bu halk onların ne olduğunu gördü.

17-25 ARALIK KEPAZELİĞİNİ ÜZERLERİNDE TAŞIYORLAR

Artık halk sadece hükümet kurmamanın, hükümet kurmaz iken de çözümsüzlük üreten, AKP iktidarının 17-25 Aralık dosyalarının tekrardan açılacağının korkusu içerisinde olduğunu bu halk görmeye başladı. Çünkü CHP ile de MHP ile de koalisyona gidilse bu hırsızlık dosyalarının açılacağını bildikleri için adeta çözümsüzlük ürettiler. Çünkü işin ucu Cumhurbaşkanı’na, oğluna kadar gideceğini biliyorlar. Bu kaygı ve korkudan dolayı hükümet kurdurmadılar. Ardından Selahattin Demirtaş’ın 'Seni başkan seçtirmeyeceğiz' demesi ile Erdoğan çözüm sürecini 'Buzdolabına koydum' dedi. Niye buzdolabına koyuyorsun. 'Yırtıp attım' demedi. Siz bana tekrar 'başkanlık' sözü verir iseniz ben bunu 'buzdolabından çıkartırım' demektir bu. Yani kendi şahsi menfaati için bu ülkeyi ateşe atan bir Cumhurbaşkanı’na sahibiz çünkü. Bu tabloyu vatandaş görmeye başladı. Vatandaş bunlara 7 Haziran seçimlerinde sarı kart gösterdi. Şimdi kırmızı karta doğru gidiyor. Orduda gördüğümüz emareler, ışıklar en kötü ihtimalde 3 milletvekili ile birinci partiyiz. CHP Türkiye genelinde de iktidar partisi olacaktır. Bundan sonra ne olacak işte bundan sonra yolsuzlukların hesabı sonuna kadar sorulacaktır. Erdoğan’ın yaptıklarına artık 'dur' denilecektir. Ülke demokratik, laik ve hukuk devletine doğru gidecek, ülke rahatlayacak, nefes alacaktır.

CHP’DE 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEKİ SIRALAMALAR DEĞİŞMEYECEK

1 Kasım erken genel seçimlerinde 7 Haziran’da milletvekili olmuş vekiller aynı yerlerini koruyacaklar, 7 Haziran’da seçilememiş adaylar müracaat ederler ise aynı sıralarında yer alacaklar müracaat etmezler ise diğer başvuran adaylar sıralamaya girecektir. Bu doğrultuda 1 Kasım Erken Genel Seçimleri'nde tüm halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. 17-25’lerin, hukuksuzlukların, adaletsizliklerin, basına olan baskının sona ereceğini, her şeyden önemlisi terör olaylarının sona ermesi adına bu yapılanlarında hesabının sorulacağı bir Türkiye’ye CHP iktidarı ile gidiyoruz. Çünkü sorunları çözebilecek Türkiye’de tek dik duran Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”