Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili adayı Avukat Gündoğan Mermutluoğlu, Diyarbakır’ın milli gelirde Türkiye ortalamasının 8 bin dolar gerisinde olduğunu söyledi. Mermutluoğlu, “Türkiye’de yıllık milli gelir 10 bin dolar iken Diyarbakır’ın ortalama milli gelirden aldığı pay 2 bin dolar civarındadır. Bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermek için Diyarbakır’da en az 7 bin dolar milli gelirin ulaşması gerekmektedir.” dedi.

CHP Diyarbakır milletvekili adayı Mermutluoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bölgelerarası gelişmişlik farkının giderilmesi için Diyarbakır’da milli gelirin en az 7 bin dolar olması gerektiğini belirten Mermutluoğlu, Diyarbakır seçilmiş yatırımlara sıfır faizle uzun vadeli kredi vereceklerini söyledi. Ekonomik olarak bunun mümkün olduğunu anlatan Mermutluoğlu, amaçlarının bölgeler arası gelişmişlik farkını kaldırarak refahı ve huzuru sağlamak olduğunu kaydetti. Mermutluoğlu, “Türkiye’de yıllık milli gelir 10 bin dolar iken Diyarbakır’ın ortalama milli gelirden aldığı pay 2 bin dolar civarındadır. Bölgelerarası gelişmişlik farkını gidermek için Diyarbakır’da en az 7 bin dolar milli gelirin ulaşması gerekmektedir. Diyarbakır’da seçilmiş yatırımlara sıfır faizle uzun vadeli kredi vereceğiz. Yeni tesis ve fabrikalar kurulmasını sağlamak amacıyla Diyarbakır’a yatırım yapacak yerli ve yabancı sermayeye güçlü teşvik sağlayacağız.” diye konuştu.

KOBİ’ler ve aile işletmeciliğini destekleyeceklerini belirten Mermutluoğlu, “Diyarbakır’da KOBİ’ler ve aile işletmeciliğini destekleyecek, küçük girişim kredisini yaygınlaştıracağız. Diyarbakır’da öncelikli ve sürdürülebilir sektörler olan yenilenebilir enerji, organik tarım tekstil organik gıda teknoloji ve turizmin sektörel gelişimini destekleyeceğiz.” dedi.