Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 13 AK Parti iktidarı döneminde bilinçli bir şekilde Cumhuriyet kazanımları ve değerlerin bilinçli bir şekilde boşaltığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93 yıl dönümüyle ilgili açıklama yapan Öztürk, Cumhuriyet tarihi süresince cumhuriyetin kazanımlarına karşı savaş açan ve itibarsızlaştırma içinde bulunan bir hükümetin bulunmadığını kaydetti. CHP'li Öztürk, Cumhuriyet tarihi süresince, 13 yıllık AKP iktidarında olduğu dönemde olduğu kadar insanların inanç, düşünce,mezhep, ifade hürriyeti ve siyasi düşüncesinden ötürü siyasi lince uğrayan, karalanan, ayrıştırılan, dışlanan ve ötekileştirildiği dönemin olmadığını söyledi.

Hukukun askıya alınmasıyla ülkede 2 yıla yakındır tek adamı mutlu etmede totaliter rejime dönüştürüldüğünü belirten Öztürk, bunu yapanlarında sistemi değiştirdiklerini açıkça söylediklerini ifade etti. 7 Haziran seçimlerinde halkın sandıktan kırmızı kart gösterdiği bir müstafi hükümetin sandıktan çıkan iradeyi yok sayarak milli irade gasbı yaptığını altını çizen Öztürk, "Yargı kararlarını tanımayan yargının bütün genleriyle oynayan bir geçici hükümetle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihi süresince yargı kararlarını yok sayan bir hükümet görülmedi. Bu iktidar bütün değerlerimizi içini boşaltarak itibarsız hale getirdi. Halen göz boyacılığı yapmaya devam ediyor. Son 3 yıldır Zafer Bayramı kutlanamıyorsa, son 11 bayramın 8’i kutlanamamışsa, bu ülkeyi yöneten zihniyette bir sorun var demektir." diye konuştu.