Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, Eskişehir’in İnönü ilçesine altın madalya verilmesi konusunda TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

CHP’li Yüksel, Eskişehir’in İnönü ilçesine, Kurtuluş Savaşı’nda elde ettiği zaferler dolayısıyla altın madalya verilmesi hakkındaki kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdi. Yüksel’in teklifi ve gerekçesinde, “Milli Mücadele döneminde verdikleri bağımsızlık mücadelesi ile Türk ordusuna her türlü desteği veren İnönü halkı, düşman askerinin kıyımına uğramış, büyük kayıplar vermiştir. Yaşanılan acılar ve yitirilen canlar bugün dahi unutulmamıştır. Milli Kurtuluş Savaşı'nda bu zafer, Mustafa Kemal'in güzel ifadesiyle, milletin 'makus talihini (tersine dönmüş talihini)' de yenen bir zafer olmuştu.” ifadesini kullandı.

Teklifinde, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün övgü dolu sözlerle bahsettiği İnönü Zaferlerine gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, şöyle dedi: “Bu nedenle İnönü ilçesine altın madalya verilmesi ve bu madalyanın I. ve II. İnönü Zaferlerinin kutlandığı bayram günlerinde, İnönü Belediyesinde halkın görebileceği bir yerde sergilenmesi İnönü halkını mutlu edecektir. Böylece Atatürk’e ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’ye ve kahraman silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve direnen İnönü halkının ceddine vefa borcumuzu ödeme yönünde bir adım atmış alacağız.”